Coronamaatregelen: ‘Anouk dreigt op te stappen bij TVOH’

Door Robin Heerkens
The Voice Kids

'Anouk dreigt te vertrekken bij TVOH zonder extra coronamaatregelen', kopte RTL Boulevard zojuist. Moet RTL 4's grote klapper het voortaan zonder één van haar meest geliefde coaches doen?

Volgens de showrubriek moet er écht iets gebeuren. Anders gaat ze niet meedoen komend seizoen. "De 45-jarige zangeres wil vanwege haar astma koste wat het kost een besmetting met het coronavirus voorkomen. Daarom heeft ze aangegeven dat ze prima in de rode stoel wil plaatsnemen, mits er extra coronamaatregelen worden getroffen."

Anouk en corona

Anouks standpunt is begrijpelijk als je bedenkt dat ze een tijdje terug wekenlang vastzat in Marokko, waar ze niet weg durfde omdat ze bang was in het vliegtuig alsnog corona op te lopen. Vanwege haar astma zou een besmetting extra grote medische risico's met zich meebrengen. Uiteindelijk is ze gerepatrieerd. Even later ging ze opnieuw in quarantaine en daardoor was ze er tijdens de afgelopen Voice Kids-finale wel bij, maar dan op veilige afstand. Een woordvoerder van RTL bevestigt aan Boulevard dat ze alles op alles zetten om de wensen van Anouk te respecteren.

En nu?

Als RTL wil dat Anouk komend seizoen weer gewoon op een rode stoel plaatsneemt, in een studio, zal de zender volgens haar coronamaatregelen moeten nemen. De woordvoerder spreekt de hoop uit dat Anouk er gewoon bij is. Maar wat gaat men dan doen? "RTL en Anouks management laten weten dat het overleg 'prettig' verloopt. De zangeres en de zender zouden overwegen om een glazen cabine neer te zetten. Dat lijkt enorm op hoe 'viroloog' Ton Kas momenteel te zien is in het satirische programma Zomerpromenade."

Het nieuwe seizoen van The voice of Holland is dit najaar te zien op RTL4. Met of zonder Anouk, dat is nog even spannend!