Coolheid ís te koop: Han Solo’s jas uit The Empire Strikes Back geveild

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Coolheid ís te koop: Han Solo’s jas uit The Empire Strikes Back geveild

Coolheid ís te koop: Han Solo’s jas uit The Empire Strikes Back geveild

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Ben jij een megafan van Star Wars, of van kneitergave jasjes? Het goede nieuws is dat Han Solo’s beroemde jas binnenkort geveild wordt. Het slechte nieuws… hij kost waarschijnlijk een miljoen credits.

We hebben het niet over het mouwloze vest waarin de ruimteschelm te zien was in A New Hope. Het gaat om de donkerblauwe jas, die Harrison Ford droeg in The Empire Strikes Back.

Eerlijk is eerlijk; het is een geweldig jasje. Hoewel The Empire Strikes Back de beste Star Wars-film is, is er toch een grens aan onze liefde; die ligt in dit geval grofweg tussen de vierde en vijfde hypotheek. De prijs ligt trouwens niet vast: het veilinghuis schat de waarde zo hoog in, maar het kan ook lager, of nóg hoger worden.

De veiling wordt georganiseerd door Prop Store en bevat nog véél meer gave items. Dit is een kleine greep, inclusief een schatting van de waarde. Er zijn o.a. verschillende stormtrooper-helmen (50.000), de zweep (70.000) en hoed (200-300.000) van Indiana Jones, Het Edward Scissorhands-kostuum van Johnny Depp (80.000) Tom Hanks’ legerhelm uit Saving Private Ryan (15.000) én zijn Bubba Gump-pet uit Forrest Gump (7.000).

Hoewel de meeste items onbetaalbaar zijn, valt er nog wel enig plezier aan de veiling te beleven. Tussen 6 en 20 september worden de voorwerpen tentoongesteld in Londen, in de BFI Imax-bioscoop nabij Waterloo Station.

Mocht je toevallig in de buurt zijn, dan kun je daar als filmliefhebber best een uurtje (gratis!) genieten.

Lees verder