Het Familiediner

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Het Familiediner

Het Familiediner bereikt nieuw dieptepunt: 17 jaar ruzie om... huismerkcola

|
|

Laatste update:

Bert van Leeuwen behandelde gisterenavond in Het Familiediner misschien wel de raarste, meest bizarre ruzie ooit. Oma Jannie en haar dochter Jolanda leven (mede) door een ruzie over het verkeerde merk cola al 17 jaar (!) in onmin. Nou, Bert, succes!

We dachten dat Mr. Frank Visser de ultieme 'trash-tv' was, met bizarre burenruzies en zieke wraakacties, maar euh... Het Familiediner doet er qua sensatie niet voor onder. Gisteren stond Bert voor de ultieme opdracht: Jannie en Jolanda weer bij elkaar brengen. Maar bij allebei zat het enorm diep. Want hoe haal je het in je hoofd om huismerkcola te schenken?!

Ruzie om cola

Bert kwam met een cola-smaaktest aanzetten bij Jannie - en uiteraard, cola-connaisseur die ze is, wist ze de huismerk-variant eruit te pikken. Het incident vond 17 jaar geleden plaats toen Jannie op bezoek ging bij Jolanda. "Ze wilden geen cola voor mij kopen. Ik hou niet van dat nepspul. Ik kwam bij mijn oudste dochter en die had het niet voor mij gekocht. Niet één blikje."

Het Familiediner bereikt nieuw dieptepunt: 17 jaar ruzie om... huismerkcola

We hebben een podcast met kijktips!

Het zit veel dieper

Hoewel het cola-incident voor Jannie een serieuze zaak is, zit het toch wel een beetje dieper. Zo vertelt ze ook over de man van Jolanda, die opeens, uit het niets, een theekastje bij haar weghaalde. Of ja, 'weghaalde': die had Jannie van hen te leen. Daarnaast zit Jolanda er nog mee in haar maag dat ze ooit voor de deur stond bij haar moeder om op verjaardagsbezoek te gaan. Wat bleek? Jannie vierde haar party bij een andere dochter, maar had dat niet aan Jolanda laten weten...

Het Familiediner bereikt nieuw dieptepunt: 17 jaar ruzie om... huismerkcola

De grote hereniging

Spoiler alert: als je zelf wil kijken hoe het afloopt, lees dan even niet verder! Nou, ben je er nog? Goedzo. Zo ging het tijdens de grote reünie: allebei de dames kwamen opdagen. Toen Bert Jannie in haar rolstoel naar binnen rolde, kreeg ze meteen een omhelzing van Jolanda. "Twee eigenwijzen bij elkaar", merkt dochterlief op. "Dat het zolang heeft moeten duren hè...", aldus Jannie. Oftewel: de lucht is geklaard, zo simpel was het.

Kijkers gingen ondertussen he-le-maal los op Twitter.

Het Familiediner terugkijken? Dat kan via NPO Start.

Lees verder