Cloverfield blíjft verrassen: vierde film is al bijna af!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Cloverfield blíjft verrassen: vierde film is al bijna af!

Cloverfield blíjft verrassen: vierde film is al bijna af!

|
|

Laatste update:

Deze week verscheen hij ineens op Netflix: The Cloverfield Paradox. Tussen alle verwarring door bleek er óók ineens een vierde film in de reeks te bestaan, met de (werk)titel Overlord! We praten je even kort bij over de Cloverfield-films.

Zoals je misschien wel weet was Paramount niet zo gelukkig met de mysterieuze derde Cloverfield-film. Het project stond bekend onder de werktitels God Particle/Cloverfield Station, en kreeg uiteindelijk de naam The Cloverfield Paradox. 

Paramount zou niet tevreden zijn met de film, en wilde hem eigenlijk niet in de bioscoop laten draaien. J.J. Abrams had zich voorgenomen om de makers van The Cloverfield Paradox nog een handje te helpen, maar kwam hier niet meer aan toe door zijn drukke schema.

Onlangs verschenen er geruchten dat Paramount een deal had gemaakt met Netflix, en dat was niet omdat ze veel vertrouwen in de film hadden. De geruchten bleken te kloppen: The Cloverfield Paradox verscheen maandag op het streamingplatform, wat veel publiciteit opleverde. De kritieken zijn niet mild voor The Cloverfield Paradox, maar of de film door Netflix-kijkers gewaardeerd wordt is momenteel onbekend.

Cloverlord

Naast Paradox werd er vorig jaar stiekem aan nóg een Cloverfield-film gewerkt, met de werktitel Overlord. Deze film is géén onderdeel van de Netflix-deal. Volgens The Wrap gold de overeenkomst alleen voor Paradox, en verschijnen toekomstige delen (in principe) in de bioscoop. Cloverfield 4 gaat waarschijnlijk dit najaar (oktober) in première. In tegenstelling tot Paradox heeft Paramount wél veel vertrouwen in het vervolg.

De werktitel Overlord (de film wordt in de wandelgangen ook wel ‘Cloverlord’ genoemd) is een verwijzing naar D-Day. Operatie Overlord was de naam voor de geallieerde invasie van Normandië, en Cloverfield 4 speelt zich ook tegen deze achtergrond af.

In Overlord landt een groep parachutisten in een bezet Frans dorpje, als voorbereiding op D-Day. De nazi’s gebruikten het dorpje echter voor bizarre experimenten. De para’s worden al snel belaagd door bovennatuurlijke krachten.

Overlord lijkt dus een prequel te worden, al weet je het in Cloverfield-films natuurlijk nooit helemaal zeker. Het verhaal is geschreven door Billy Ray (Captain Phillips) en Mark L. Smith (The Revenant). De film wordt geregisseerd door Julius Avery (Son Of A Gun).

Hoe de rolverdeling precies is, is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat Jovan Adepo (The Leftovers), Wyatt Russell (Black Mirror) en Jacob Anderson (Grijze Worm uit Game Of Thrones) meespelen. Hopelijk horen we binnenkort meer over het mysterieuze project!

Lees verder