Buddy Holly

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Buddy Holly

Clear Lake: muzikale biopic over Buddy Holly

|
|

Laatste update:

Johnny Cash, Freddy Mercury, NWA… de muzikale biopic is weer helemaal terug! De nieuwste dramafilm over een popster is gebaseerd op niemand minder dan Buddy Holly!

Holly was in de jaren vijftig eventjes wereldberoemd dankzij hits als Peggy Sue, Rave On en That’ll Be The Day. Niemand weet hoe ver de jonge rocker het had kunnen schoppen, omdat hij in 1959 neerstortte met een klein propellervliegtuig, en samen met Ritchie Valens en J.P. Richardson omkwam.

Over het leven van Holly is niet zo veel bekend, omdat hij bij zijn overleden nog maar 22 jaar oud was. Zijn invloed op de popmuziek hoor je tegenwoordig echter nog steeds. Holly was in het gesegregeerde zuiden van de Verenigde Staten één van de eerste prominente artiesten die samen met gekleurde muzikanten optrad.

De film, Clear Lake, gaat over de jeugd van Holly, zijn snelle rit naar de top én zijn tragisch overlijden. In 1978 verscheen er al een biopic over de artiest: The Buddy Holly Story. Hoewel het een prima film was, vonden bekenden dat de film wel érg aangedikt werd.

Buddy Holly

Muzikale dramafilms zijn weer helemaal bon ton na het succes van Bohemian Rhapsody en A Star Is Born. Op Queen-film Bohemian Rhapsody zou zelfs een vervolg komen, maar dat staat nu toch weer op losse schroeven.

Het is de bedoeling dat Clear Lake komend najaar gefilmd wordt, maar of dat ook echt lukt is nog even afwachten.

Lees verder