• Hollywood

Christiaan verliefd op Ana de Armas: ‘Bij elke film raakte ik meer onder de indruk’

Veronica Superguide-hoofdredacteur Christiaan Ruesink is een alleskijker. Deze week deelt hij een ontboezeming: een stiekeme verliefdheid op actrice Ana de Armas.

Veronica Superguide-hoofdredacteur Christiaan Ruesink

Ik moet bekennen dat ik afgelopen jaar verliefd ben geworden op een actrice. Mijn vrouw weet ervan. Het is louter professioneel heb ik haar gezegd. De verliefdheid was er niet ineens. Het bouwde zich op. Bij elke film die ik van haar zag, raakte ik meer onder de indruk. Niet alleen van haar schoonheid, dat zou te gemakkelijk zijn. Maar ook van haar charisma. Ze spat werkelijk van het scherm. Ik blijf kijken naar haar ogen. Zij dwingt je daar toe. Net zoals ik blijf staren naar haar werkelijk volmaakte lippen.

Kwetsbaar en krachtig

Het begon bij de Bond-film No Time to Die, waar ze als CIA-agente Paloma slechts kort schitterde, maar lang genoeg om in mijn hoofd te blijven hangen. Daarna zag ik haar in The Gray Man. Maar in Blonde, de biopic over het leven van Marilyn Monroe, pakte ze me definitief. Hoewel de film vrijwel uitsluitend negatieve kritieken ontving, bleef ik gehypnotiseerd naar haar kijken. Ze wás Marilyn. Kwetsbaar en krachtig. Sexy en in zichzelf gekeerd. Intellectueel en een dom blondje. Ze was het allemaal.

Nu wil ik alles van haar zien. Ook haar oudere werk. Helaas spreek ik geen Spaans, dus de films die ze daar maakte, sla ik over. Op haar 26ste vertrok ze naar Los Angeles, naar Hollywood. Ze sprak amper Engels, nam vier maanden les en inmiddels hoor je niet meer dat ze uit Cuba komt.

2023: Año de Armas

Deze week zag ik Knives Out, waarin ze naast Daniel Craig de show steelt. Bovenaan m’n lijstje staat nu Hands of Stone, waarin ze onder andere met Robert De Niro speelt. Daarna zijn War Dogs en Blade Runner 2049 aan de beurt. 

Ik kan in 2023 niet meer zonder Ana de Armas.

Reageren? Graag!

christiaan.ruesink@dpgmedia.nl