• Opinie

Christiaan geniet van Netflix-serie Dead to Me: 'Zwartgallige humor in overvloed'

Christiaan Ruesink

Veronica Superguide-hoofdredacteur Christiaan Ruesink is een alleskijker. Elke week kiest hij zijn favoriet! Met deze week: Dead to Me.

Tekst: Christiaan Ruesink

Eén keer per week vergadert de redactie over het serie- en filmaanbod. Ik voel me in het gezelschap specialisten als een kind in een snoepwinkel. Namen van acteurs, actrices en regisseurs vliegen rond. Vrijwel altijd voorzien van persoonlijk commentaar. Iedere redacteur heeft z’n eigen voorkeuren. We hebben veel fantasy-fans. En we hebben Ruben.

Mini-Dwayne Johnson

Ruben Praster ziet eruit als een actieheld. Gespierd bovenlijf, kale kop en donkere ogen. Een soort mini-Dwayne Johnson. Toen wij van FLAIR – het blad voor jonge, zelfbewuste vrouwen – de vraag kregen: wie van jullie weet het best welke series en films onze lezeressen móeten zien, wisten we het meteen: Ruben. Hij is onze specialist romcoms, drama en comedy.

Zwarte humor

Ik ben een alleskijker. Maar in de loop der jaren heb ik wel een voorliefde ontwikkeld voor zwarte humor. Lilyhammer en After Life (beide Netflix) zijn favoriet. Ruben houdt ook van zwarte comedy. Dus als hij vijf sterren uitdeelt aan Netflix-serie Dead to Me, dan ga ik kijken.

Dead to Me

Onlangs is het derde en laatste seizoen online gezet. In de hoofdrol Christina Applegate, die je ongetwijfeld kent als Kelly Bundy, het domme blondje uit Married with Children. Zij speelt in Dead to Me de weduwe Jen, die haar man is verloren bij een auto-ongeluk en sindsdien nogal verbitterd door het leven gaat. Tijdens een rouwverwerkingsbijeenkomst ontmoet ze Judy. Ze worden vriendinnen en vanaf dan is het genieten! Zwartgallige humor in overvloed, maar soms ook momenten dat je een traantje wegpinkt.

Dank Ruben! Zonder jou had ik dit nooit geweten.

Reageren? Graag!

christiaan.ruesink@dpgmedia.nl