Chiara deelt dramatische reden waarom ze het Big Brother-huis verliet

Drie weken geleden bleeft de kijker van Big Brother beduusd achter toen Chiara plotseling het huis verliet. Het hoe en waarom bleef vaag, behalve dat het met 'persoonlijke omstandigheden' te maken had. Daar gaat ze nu dieper op in.

Chiara uit Big Brother
© RTL

In het huis leek er langzaam iets te bloeien tussen Chiara en haar huisgenoot Michelangelo, tot het moment dat zij ineens vertrok met onbekende redenen. Had het iets met hem te maken? Een dag na haar vertrek kwam ze met een minstens zo vage reactie, waar ook geen chocola van te maken was. Maar nu, drie weken later, gaat ze op Instagram toch dieper in op de omstandigheden van haar vertrek.

Roddel en achterklap

Omdat Chiara zelf niets zei over haar vertrek uit het huis, werd het voer voor veel speculatie. Naar eigen zeggen wat ze toen 'nog niet klaar' om er iets over te zeggen. Nu blijkt dat de reden een verdrietige was. Op Instagram schrijft ze dat haar moeder ernstig ziek werd een week nadat ze het het huis in ging. "Ze doet er alles aan om beter te worden. De strijd valt zwaar maar strijders blijven positief."

Rust

Chiara vraagt vooral om rust voor haar en haar familie. "We lopen het ziekenhuis plat om bij haar te zijn. Big Brother is een prachtig avontuur en ik heb er genoeg over te zeggen, maar mijn focus ligt nu bij dingen die er écht toe doen in het leven: familie." Ze geeft ook aan dat ze de schaarse tijd die ze nu heeft niet gaat besteden aan YouTube of interviews.

Niet voor de volgers

Ook zegt ze niet te zitten wachten op de aandacht puur om de aandacht. "Ik heb meegedaan aan Big Brother voor de uitdaging en het avontuur; niet voor volgers. Toch sluit ik jullie in mijn hart en ben ik super dankbaar voor de steun die ik van jullie krijg!"

Negativiteit

Uit haar reactie blijkt wel enige kwaadheid over alle onzin die verspreid wordt over haar. "Ik wil mij distantiëren van de negativiteit die online verspreid wordt. Dat is wel het laatste wat ik nu nodig heb." Ze sluit ook af met een oproep aan de fans van het programma. "Voor je iets typt online, denk aub 2 of zelfs 3 keer na. We zijn allemaal mensen met familie en gevoel."

Big Brother is dagelijks om 20.30 uur te zien op RTL 5. De liveshow zie je op zaterdag om 20.00 uur op de zender. Tussendoor kijk je 24/7 live via Videoland