Martien Meiland in Chateau Meiland op SBS6

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martien Meiland in Chateau Meiland op SBS6

Chateau Meiland-fik zorgt voor kijkcijferrecord

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Martien, Maxime en Erica Meiland hebben dé perfecte reden om een héérlijke wijnfles te ontkurken: ze hebben met de Chateau Meiland-aflevering van gisteren hun eigen kijkcijferrecord verpletterd!

Natuurlijk hebben die drie geen enkele reden nodig om te wijnen, maar we kunnen ons voorstellen dat de glazen er vandaag wat eerder doorheen gaan. En terecht! Uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek blijkt namelijk dat er nog nooit zoveel mensen naar een Chateau Meiland-uitzending keken op SBS6. Wat goéééééééd!

De fik erin

Nu was het ook wel een érg speciale uitzending. Vorige week maakte SBS6 ons al lekker met ronkende beelden van een brand in het kasteel van de Meilandjes. Paniek alom natuurlijk. En niet voor niets, zo blijkt nu: de rook walmde in rap tempo het hele chateau onder! Geluk bij een ongeluk: de kijkcijfers waren ook on fire. Er zaten maar liefst 1,490 miljoen mensen voor de buis! Het vorige kijkcijferrecord van Martien en co stamt uit het najaar van 2019, toen keken er eens 1,447 miljoen mensen naar een aflevering.

Donderdag: de virtuele Superguide pubquiz!

Vooruitkijken

Martien, die recent zeer openhartig vertelde over zijn moeilijke jeugd, kan dus trots zijn op zo'n prestatie van formaat. Overigens is dit record misschien wel extra knap. Zo konden we de brandhaard vorige week al in z'n geheel zien op SBS6's terugkijkplatform KIJK, waar je elke maandag om 20:30 uur alvast de Chateau Meiland-aflevering van volgende week kan checken. In werkelijkheid keken er naar alle waarschijnlijk dus nóg meer kijkers slash ramptoeristen naar deze spraakmakende aflevering!

Lees verder