Charlize Theron vertelt hoe ze 20 kilo aankwam voor haar rol in Tully

Veronica Superguide logo
Charlize Theron vertelt hoe ze 20 kilo aankwam voor haar rol in Tully

Charlize Theron vertelt hoe ze 20 kilo aankwam voor haar rol in Tully

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Twintig kilo aankomen voor een filmrol. Een hoop mensen zouden ervoor terugdeinzen, maar Charlize Theron draait haar hand er niet voor om. Na de explosieve actiefilms Fast & Furious 8, Atomic Blonde en Mad Max: Fury Road kruipt de Oscar-winnares in Tully in de huid van een uitgebluste moeder van drie kinderen. 

Maandenlang vrat ze alles wat binnen handbereik lag. Totdat haar gewicht bleef steken. ‘Toen ben ik twaalf blikjes cola per dag gaan drinken. Dat werkte prima, maar de gevolgen waren verschrikkelijk.’ Niet alleen paste ze niet meer in haar kleding – wat nogal logisch is – maar ook belandde ze in een zware depressie. ‘Het eten en drinken van zoveel suiker tast je hersenen aan. Ik werd moe, lusteloos en somber.’ 

Voor haar rol in Monster (2003) moest ze ook vijftien kilo aankomen, maar toen bleven de vervelende bijverschijnselen uit. ‘Nu had ik na al die maanden snoepen totaal geen energie meer.’ Dat kwam voor haar personage eigenlijk wel goed uit, maar ook thuis was ze volledig opgebrand. Niet handig, als je twee koters hebt om voor te zorgen. 

Tully heeft haar, naar eigen zeggen, naar de rand van de afrond geduwd. ‘Ik was bijna ingestort. Tijdens de opnames vroegen sommige vrienden ook: doe je nu aan method acting?’ Voor de niet-acteurs onder ons: dat is een methode waarbij je ook buiten de set in character blijft om je zo goed mogelijk in te leven. ‘Dat was niet zo, ik was gewoon echt een zombie.’ 

Maar haar personage staat als een huis. Haar borsten hangen, haar buik lubbert en ze ziet eruit alsof ze een driedubbele burnout heeft. En er komt geen fatsuit aan te pas. 

Inmiddels ziet Theron er, na anderhalf jaar afgemat worden in de sportschool, weer oogverblindend uit. Tully draait vanaf vandaag in de bioscoop. 

Lees verder