• Nieuws

Charlie Heaton: X-Men-film New Mutants wordt een echte horrorfilm

Charlie Heaton: X-Men-film New Mutants wordt een echte horrorfilm

Maak je borst maar nat! Volgens Charlie Heaton is The New Mutants een échte X-Men-horrorfilm.

Heaton, bekend als Jonathan Byers in Stranger Things, speelt Sam Guthrie. Deze jongen kan pijlsnel door de lucht vliegen, terwijl hij onkwetsbaar is door een soort krachtveld. Volgens Heaton is The New Mutants een echte horrorfilm.

‘De film gaat over een clubje dat is opgesloten in een instituut voor gevaarlijke, beschadigde mutanten. Allemaal hebben ze doden op hun geweten, per ongeluk of expres. De personages komen in de film achter hun lot, en moeten leren accepteren wat ze zijn. Het is een echte X-Men-horrorfilm. Ik kan er niet veel over kwijt, omdat het verhaal een beetje geheim moet blijven, maar het is de engste superheldenfilm ooit.’

PG-13

Het lastige is dat The New Mutants een horrorfilm is, maar wel moet voldoen aan de ‘PG13’-rating. Oftewel: kinderen onder de dertien moeten begeleid worden door een volwassene. Regisseur Josh Boone heeft naar eigen zeggen wel de absolute limiet van deze rating opgezocht. ‘De film is zo eng mogelijk én emotioneel: dat was het doel.’ Je hebt natuurlijk ook niet per se bloed en scheldwoorden nodig om een huiveringwekkende film te maken.

Naast Heaton speelt Maisie Williams (Game Of Thrones) de hoofdrol in The New Mutants. Haar personage is Rahne Sinclair, oftewel Wolfsbane. Door een mutatie verandert ze te pas en te onpas in een woest, wolfachtig monster. 

Nieuwe mutanten

Anya Taylor-Joy (The Witch) speelt Magik, een mutant die kan teleporteren, en de zus is van Colossus. Blu Hunt (The Originals) is gecast als Mirage, die spookbeelden kan oproepen die zijn gebaseerd op je ergste angst. Alice Braga (Predators, I Am Legend) is te zien als Cecilia Reyes, de dokter van het instituut die de New Mutants zelfbeheersing probeert te leren.

Nog even geduld, a.u.b!

The New Mutants zou in eerste instantie nu in de bioscoop draaien. De film werd meerdere malen uitgesteld, en staat nu voor augustus 2019 op de rol. X-Men: Dark Phoenix verschijnt nu in februari 2019, de datum waarop The New Mutants ook nog een tijdje gestaan heeft. The New Mutants wordt volgens geruchten voor een groot deel opnieuw geschoten; dat kost mogelijk extra tijd omdat de opnames van Game Of Thrones dit jaar enorm lang duren.