Censuur en angst bij Talpa? “Iedereen is bang voor John de Mol”

Veronica Superguide logo
Censuur en angst bij Talpa? “Iedereen is bang voor John de Mol”

Censuur en angst bij Talpa? “Iedereen is bang voor John de Mol”

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Johan Derksen nam gisteren in Veronica Inside geen blad voor de mond toen het over zijn ‘baas’ John de Mol ging. Volgens Derksen heerst er bij Talpa een soort angstcultuur.

“Ik snap niet waarom iedereen zo bang is voor John de Mol”, zo stelt de bromsnor. “Als John in het pand is, wordt iedereen nerveus.” Hiermee reageerde hij op kritiek van AD-columniste Angela de Jong, die zich – na verschillende censuur-pogingen van Talpa na ophef rond Giel Beelen – afvroeg wat de Veronica Inisde-heren bezielt om bij John de Mol te blijven.

Rel

Het ging onder meer om een rel die radio-dj Giel Beelen eerder deze week veroorzaakte op Radio Veronica. Hij kapte een Nederlandse zanger steeds af en één van de sidekicks, Rick Romijn, was het er zó niet mee eens dat hij weg liep. Talpa haalde het fragment vervolgens offline en sommeerde Wilfred Genee om er niets van te zeggen.

Ophef

Het is overigens niet de eerste keer dat Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp helemaal losgaan op ophef rond de eigen zendergroep. Zo haalden ze eerder nog kijkcijferflop 6 Inisde keihard onderuit.Vooral Jan Versteegh kreeg toen een veeg uit de pan. Gijp: “Je moet het niet laten presenteren door iemand die het niet kan.” Auw!

Lees verder