Cast Shadowhunters reageert op fanacties om serie te redden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Cast Shadowhunters reageert op fanacties om serie te redden

Cast Shadowhunters reageert op fanacties om serie te redden

|
|

Laatste update:

Fans van Shadowhunters: The Mortal Instruments voeren actie op social media om hun favoriete serie van de ondergang te redden. Dat is ook de cast van deze duistere fantasyreeks niet ontgaan!

Hashtag

Begin juni werd bekend dat Shadowhunters: The Mortal Instruments geen vierde seizoen zou krijgen. Dit tot grote teleurstelling van de fans, die onder de hashtag #SaveShadowhunters op social media de serie van de ondergang proberen te redden. Dit weekend was deze hashtag zelfs trending op Twitter. En nu deze actie de wind in de zeilen heeft, reageren ook de hoofdrolspelers uit de serie op het initiatief van de fans!

Eenheid

Katherine McNamara, die in de serie de rol van Clary speelt, zegt in een interview: “Het is fantastisch om te zien dat mensen zich zo inzetten voor de creativiteit van anderen. Dat ze de handen ineenslaan en ons welkom heten in een fangemeenschap waar liefde, acceptatie en eenheid centraal staan.”

Goede doel

De fans houden het niet bij alleen een simpele hashtag. Zo huurden ze een billboard op Times Square in New York en adverteerden ze op dubbeldekkers in Londen om de toekomst van Shadowhunters veilig te stellen. Maar het indrukwekkendste is wel dat de fans online geld inzamelen voor The Trevor Project, een organisatie die hulp biedt aan LHBT-jongeren die depressief en suïcidaal zijn. In totaal hebben de fans al bijna 22.000 dollar ingezameld voor dit goede doel!

Trots

Dominic Sherwood, de acteur die de rol van Jace vertolkt, zegt: “Het is geweldig dat er in de naam van Shadowhunters zoveel geld naar het goede doel gaat.” Alberto ‘Simon’ Rosende voegt daar aan toe: “Het is echt een eer om deel uit te mogen van iets dat zoveel mensen raakt als Shadowhunters. Maar het coolste is wel dat mensen over de hele wereld samenwerken om een verschil te maken. Niet alleen met de serie, maar ook met The Trevor Project.” Wat de uitkomst van alle acties ook is, de fans weten zeker dat hun idolen trots op ze zijn!

De (voorlopig?) laatste afleveringen van Shadowhunters: The Mortal Instruments zijn volgend jaar te zien.

Lees verder