Shadowhunters stopt na derde seizoen

Veronica Superguide logo
Shadowhunters stopt na derde seizoen

Shadowhunters stopt na derde seizoen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na drie seizoenen komt er een eind aan Shadowhunters: The Mortal Instruments. Maar er is ook nog een beetje goed nieuws voor fans van deze duistere fantasyserie...

Een bittere pil voor fans van Shadowhunters: na drie seizoenen zal televisiezender Freeform de stekker trekken uit de fantasyreeks. Maar de serie zal niet helemaal roemloos ten onder gaan. Om ervoor te zorgen dat de fans de finale krijgen die ze verdienen, zullen er nog twee extra afleveringen worden toegevoegd aan het derde seizoen. Hierin zal het verhaal netjes worden afgerond.

Jager

Deze tweedelige special komt bovenop de tien afleveringen die nog in de planning stonden. Dat betekent dat fans van Shadowhunters nog kunnen uitkijken naar twaalf afleveringen én een volwaardig einde. De tweede helft van het derde seizoen zal volgend jaar van start gaan en heeft als ondertitel The Final Hunt meegekregen. Hierin gaat demonenjager Clary op een laatste dodelijke missie. Maar is ze jager of is ze prooi?

Geschokt

Katherine McNamara, die in de serie de rol van Clary speelt, reageerde op Twitter op het stopzetten van Shadowhunters: “Wij hebben het ook net te horen gekregen en geloof ons, we zijn net zo geschokt als jullie. Ik was direct verliefd op het verhaal en de mythologie eromheen. Het was een voorrecht en een plezier om Clary te spelen.” Verder bedankt ze de cast, de crew en natuurlijk de fans van de reeks. Haar complete statement is hieronder te lezen.

De tweede helft van het derde seizoen van Shadowhunters: The Mortal Instruments zal volgend jaar te zien zijn.

Lees verder