Caroline van der Plas

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Caroline van der Plas

Caroline van der Plas niet bang voor imagoverlies door De Slimste Mens

|
|

Laatste update:

Je kan in kennisquiz De Slimste Mens keihard falen als je door een brainfart toevallig even niet meer weet dat de '66' in D66 staat voor het jaar van de oprichting (1966) van de partij, om maar even een feitje te droppen. Het gaat er vlot en hard aan toe en je kunt ook vrij snel dom overkomen. BoerBurgerBeweging-politica Caroline van der Plas doet dit seizoen mee, maar voelt die spanning absoluut niet.

Dat vertelt ze in de nieuwe editie van Veronica Superguide, die nu in de winkels ligt. Caroline neemt maandag plaats in de gevreesde Slimste-stoel, maar ze is niet bang dat zenuwen haar parten gaan spelen, zoals bij déze kandidaat die er vrijwel meteen uitvloog. Ze wilde er zelfs als de kippen bij zijn om haar uitnodiging METEEN te accepteren, maar voor de vorm wachtte ze toch maar even af. 

Caroline over De Slimste Mens

Caroline is niet zomaar een fan van De Slimste. Ze houdt echt van het programma en vond het een enorme eer gevraagd te worden. "Voor de vorm heb ik twee dagen gewacht met antwoorden, om niet te eager te zijn. Ik moest me echt inhouden om niet meteen terug te mailen, zo enthousiast was ik.

Caroline van der Plas niet bang voor imagoverlies door De Slimste Mens

Caroline is totaal niet bang

Wie nu de naam Pete Philly hoort, zal vooral denken aan zijn enorm gênante afgang bij De Slimste. Caroline is niet bang om ook zo af te gaan en hoort niet bij de BN'ers die uit angst niet mee durven te doen. "Blijkbaar zijn ze bang voor hun imago. Nou, daar heb ik geen last van. Ik weet ook wel dat ik er in de eerste ronde kan uitvliegen, en dat zou natuurlijk ontzettend klote zijn, maar dat is voor mij geen reden om niet mee te doen."

De Domste Mens

Caroline vreest dus niet om het zwarte schaap van De Slimste te worden. Mocht dat toch gebeuren, is het hek nog niet van de dam. Ze maakt zich niet zo druk. "Vlieg ik er meteen uit, dan denk ik: in de Tweede Kamer moet je ook een Domste Mens hebben, nou, dat ben ik dan maar.

De Slimste Mens is iedere doordeweekse dag om 20.40 uur te zien op NPO2.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder