Gemist: rapper Pete Philly is niet De Slimste Mens

Gemist: rapper Pete Philly is niet De Slimste Mens

Kennisquiz De Slimste Mens is weer begonnen, maar niet iedereen is er gelukkig mee. Volgens kijkers laat het kennisniveau van sommige deelnemers te wensen over. Na schaatser Jan Blokhuijsen maakte rapper Pete Philly er gisteren een potje van.

Pete Philly, oud-rapper van jazz/hip-hop-duo Pete Philly & Perquisite, kwam gisteren niet goed uit de verf. De aimabele muzikant had geen idee wie Pia Dijkstra, Victor Mids en Danny Blind waren, en van het programma Per Seconde Wijzer had hij ook nog nooit gehoord. Interessante anekdotes had de rapper overigens wél!

Die ken ik niet!

Pete maakte het zó bont dat presentator Philip Freriks hem 30 seconden extra moest geven. De kandidaat had anders te weinig tijd om door te kunnen spelen en dáár had men bij De Slimste Mens niet op gerekend!

Pete Philly bewees wél dat hij verstand had van muziek, tijdens een vraag over rapper Kendrick Lamar. Hij gaf veel info (niet de gevraagde, helaas), en scoorde uiteindelijk… via zijn stopwoordje!

Online werd de artiest totaal afgefikt. Philly had ook een beetje de pech dat hij schaatser Jan Blokhuijsen opvolgde als deelnemer. In de eerste aflevering van dit seizoen paste deze atleet zó vaak, dat kijkers dachten dat ze naar een modeshow aan het loeren waren. Blokhuijsen deed alleen maar mee ‘omdat zijn vriendin dat leuk vond’.

Ergens in dit verhaal schuilt mogelijk een belangrijke levensles, maar het komt erop neer dat twéé matige kandidaten achter elkaar de lol uit de Slimste Mens halen. Cas Jansen en Lonneke van Dort gingen wederom met twee vingers in de neus door naar de volgende ronde. Een quiz waarin één kandidaat hopeloos achterloopt op de rest, haalt de spanning er natuurlijk wel uit.

Als de spanning ver te zoeken is ga je vanzelf filosoferen over Dopey, de baardloze dwerg uit Sneeuwwitje...

En verder

De Slimste Mens was gisteren, na het 20 Uur Journaal, het best bekeken programma. Zo’n 1,1 miljoen kijkers schakelden in op de populaire quiz. Verder domineerden vooral De Avondetappe en Opsporing verzocht, met elk nét iets minder dan een miljoen.

De hele uitzending van De Slimste Mens kun je zien bij NPO Start.