Carice van Houten nam huilend afscheid van Game of Thrones

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Carice van Houten nam huilend afscheid van Game of Thrones

Carice van Houten nam huilend afscheid van Game of Thrones

|
|

Laatste update:

Game of Thrones seizoen 8 start 15 april in Nederland en dan tikken letterlijk de laatste uren van het Westeros-avontuur af. Carice van Houten speelt al sinds seizoen 2 mee en hield het op de laatste emotionele opnamedag niet droog! "Ik huilde veel. Je weet dat het einde in zicht is en daar bereid je je op voor, maar toch komt het als een schok. Ik was verrast door hoe emotioneel ik werd. Het is niet zomaar een rol, maar zeven jaar van je leven die tot een eind komen."

Carice onthulde het emotionele afscheid tijdens een interview met het Britse magazine Country and Town House (vertaald door NU.nl). Als de heks Melisandre speelde ze een van de gevaarlijkste en meest mysterieuze personages in Game of Thrones. Haar magische krachten hebben voor een paar van de grootste WTF-momenten in de serie gezorgd.

Melisandre en Cersei Lannister

Toch heeft de Nederlandse actrice niet alles in Westeros kunnen doen dat ze wilde. Zo had ze graag nog een scène willen opnemen met Cersei Lannister, gespeeld door Lena Heady. "Dat had ik geweldig gevonden. De verhaallijnen kwamen gewoon niet samen. Een gemiste kans, vind ik. Zo verschillend zijn ze niet. Het zijn beide loners."

Game of Thrones Seizoen 8

Als meest uitdagende rol noemt ze echter Carmen uit Komt Een Vrouw Bij De Dokter. Daarin speelt ze een vrouw die vecht tegen borstkanker en wiens man ook nog eens massaal vreemdgaat. Aflevering 1 van het laatste Game of Thrones-seizoen verschijnt 15 april op Ziggo en Carice is weer van de partij!

Lees verder