Carice van Houten als Melisandre in Game of Thrones

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Carice van Houten als Melisandre in Game of Thrones

Carice van Houten bijna gestopt met acteren door Game of Thrones

|
|

Laatste update:

Carice van Houten voelde zich op een gegeven moment totaal niet op haar plek bij HBO-hitserie Game of Thrones. Ze verloor haar plezier in het acteren en wilde bijna iets anders gaan doen.

"Tijdens Game of Thrones stond ik een beetje stil. Ik werd niet uitgedaagd, ik kwam niet verder", geeft ze toe in een openhartig interview met Volkskrant Magazine. Veel Nederlanders zullen jarenlang met veel trots hebben gekeken naar 'onze' Carice als The Red Woman, aka heks Melisandre, maar Carice zélf kijkt bepaald niet vrolijk terug op deze periode.

De slechtste film op Netflix ooit is…meer

Meh-lisandre

Het personage daagde haar niet echt uit. "Ik heb zeven jaar lang hetzelfde personage gespeeld en elke keer moest ik hetzelfde verhaal weer vertellen, dan dacht ik: maar deze scène heb ik toch al drie keer staan doen?" Oftewel: geen lekker tijd. "Ik zat er niet lekker in mijn vel, ik was daar niet als een vis in het water." Het GoT-nasmaakje dat veel mensen door het controversiële slot aan de show overhielden, had Carice dus jarenlang!

De passie is weer terug!

Op een gegeven moment dacht ze zelfs: "Ik heb hier geen zin meer in, ik ga me laten omscholen en iets anders doen". Maar gelukkig kwam Instinct op haar pad, de thriller die ze samen met bestie Halina Reijn maakte. "Daarmee kwam heel het spelplezier terug." Ook op de set van hun aankomende serie Red Light ging het weer lekker. "Ik dacht: wij hebben gewoon met z’n tweeën een klein zaadje geplant waar een enorme fucking boom uit is gegroeid met allemaal appels eraan die de mensen kunnen eten. Het is zo’n enorme kick als je werk creëert."

Red Light is vanaf 19 februari te zien op NPO 1 en staat dan ook in zijn geheel op NPO Plus.

Lees verder