Bizarre complottheorie: Captain America voorspelde corona!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bizarre complottheorie: Captain America voorspelde corona!

Bizarre complottheorie: Captain America voorspelde corona!

|
|

Laatste update:

Deze week ging er een bizarre complottheorie rond! Captain America: The First Avenger zou bioscoopgangers al rijp hebben gemaakt voor het coronavirus. Deze fabel is nu vakkundig doorgeprikt.

Complotdenkers menen dat er achter de schermen machtige mensen bezig zijn om de controle over de wereld over te nemen. Waarom weet niemand, maar deze schimmige groepen kunnen het niet laten om overal obscure hints achter te laten. De laatste verdachte: Captain America!

Captain Corona

Fans ontdekten in Captain America: The First Avenger (2011) een bizar plaatje. Captain America (Chris Evans) staat midden op Times Square, met boven zijn ene schouder een flesje Corona-bier, en aan de andere kant iets wat lijkt op het overbekende plaatje van het coronavirus!

Complotdenkers sprongen meteen in de vijfde versnelling. De Amerikaanse overheid probeerde Marvel-fans alvast onbewust bang te maken; de plaatjes zijn in de film gestopt door buitenaardse hagedissen (met behulp van 5G, uiteraard), enzovoorts. Een advertentie voor het wereldberoemde Corona-biertje is tot daar aan toe, maar wat was dat voor raar bolletje náást Cap?

Gelukkig zijn er helden als William Mullally, die onderzocht wat er nou eigenlijk aan de hand was op Times Square.

William zocht op wanneer de bewuste scène gefilmd werd, en zocht naar films en andere producten die rond die tijd adverteerden op Times Square. Het plaatje van het ‘virus’ kwam hem bekend voor, maar hij kon zijn vinger er niet op leggen.

Na lang zoeken op Google Street View vonden ze eindelijk de boosdoener!

Het plaatje waarmee de hagedissenmensen ons op de knieën wilden dwingen was… spaghetti, in de vorm van een vuurpijl. Gelukkig Nieuwjaar!

Myth = busted

De échte complotdenkers denken natuurlijk dat William ook onderdeel is van de samenzwering, maar toch is het goed dat hij er even ingedoken is! Captain America die ons probeert te hypnotiseren is natuurlijk onacceptabel! We hebben het al eerder gezegd: een pandemie doet rare dingen met mensen. Dit soort dingen gebeuren trouwens vaker! The Simpsons staan erom bekend dat ze 'de toekomst kunnen voorspellen'.

Lees verder