5 series en programma's die de toekomst feilloos voorspelden

Veronica Superguide logo
5 series en programma's die de toekomst feilloos voorspelden

5 series en programma's die de toekomst feilloos voorspelden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Je moet niet alles geloven wat je op tv ziet. Of toch wel? De meeste programma's en series zijn gemaakt om de kijker te vermaken met verzonnen verhalen. Hoe creepy is het dan, dat er af en toe een exemplaar tussen zit dat feilloos de toekomst blijkt te voorspellen. Hier zijn vijf voorbeelden van programma's en series die de toekomst voorspelden.

O.J. Simpsons boek

The Chris Rock Show

In een fragment uit 1997 geeft Chris Rock de kijker een backstage-rondleiding van zijn studio. Hij vertelt ronduit over alle prullaria die daar te vinden is. Zo ook de fictionele videoband I Didn't Kill My Wife, But If I Did Here's How I'd Do It van O.J. Simpson. Tien jaar na dit fragment verscheen de biografie If I Did It van O.J. Toeval of niet?

Edward Snowden

Person of Interest

In 2013 lekte Edward Snowden geheime documenten over spionageactiviteiten van de NSA, waardoor veel mensen inmiddels anders over het woord 'privacy' nadenken. Een jaar voor Snowdens openbaring, had de serie Person Of Interest het echter al voorspeld. In 2012 verscheen de aflevering No Good Deed, waarin Henry Peck achter een enorm spionageprogramma van de overheid komt. Hij lekt de informatie aan de pers en wordt vervolgens achterna gezeten door de overheid. Klinkt bekend, niet?

Osama bin Laden

Scrubs

Jaren lang was Osama bin Laden de meest gezochte en gehate man ter wereld. Het kostte bijna tien jaar om de Al Qaida leider op te sporen. Als men vaker naar Scrubs had gekeken, was dat moment wellicht een stuk eerder gekomen. Al in 2006 opperde de gekke conciërge in een politieke discussie dat de overheid in Pakistan naar Bin Laden moet zoeken. Op 2 mei 2011 werd Osama bin Laden in Pakistan vermoord door Amerikaanse troepen.

President Trump

The Simpsons

Het is moeilijk voor te stellen: maar ooit was het idee van Donald Trump als president nog een absolute grap. Al in 2000 verscheen de Simpsons-aflevering Bart to the Future, waarin Bart (verrassing!) afreist naar de toekomst. Tot zijn verbazing is Lisa de president van de Verenigde Staten. In een bespreking met haar team zegt ze: "As you know, we've inherited quite a budget crunch from president Trump", waarna ze erachter komen dat ze compleet blut zijn. 

9/11

The Lone Gunmen

Van deze voorspelling gaan je nekharen recht overeind staan. De X-Files spin-off The Lone Gunmen was slechts 13 afleveringen lang, maar kreeg een huiveringwekkend staartje. In de eerste aflevering (4 maart 2001. Jep. Hetzelfde jaar als 9/11...) zitten de personages diep verwikkeld in een overheidscomplot. Het plan is om een vliegtuig het World Trade Centre in te laten vliegen, de schuld op terroristen te schuiven en winst te maken op de als gevolg groeiende wapenhandel. Is dit wellicht waar alle complottheorieën vandaan komen?

Lees verder