Jan Smit op het Televizier-Ring Gala

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jan Smit op het Televizier-Ring Gala

Jan Smit emotioneel na nieuws over burn-out: ‘niemand kan mij raken’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Het management van Songfestival-presentator Jan Smit bevestigt vandaag dat de zanger afgelopen najaar een maand lang in een kliniek in Spanje is behandeld voor een burn-out. Vandaag schrijft Jan via Instagram de emoties van zich af met een gedicht.

Dit bevestigt zijn management aan RTL Boulevard, na berichtgeving van de Privé. Eind november gaf Jan al aan dat hij vanwege keelklachten rust moest nemen. Maar blijkbaar kwamen er ook psychische klachten bij kijken. 

Niet thuis wonen

Hij zou in een Spaanse kliniek zijn behandeld door een groep Nederlandse psychotherapeuten, meldden de showbizzmedia vandaag. Ook zou hij in Volendam nog een appartement huren zodat hij zich daar kan terugtrekken wanneer het even te druk wordt thuis bij de kids. "Met drie kinderen in de leeftijd van twaalf, negen en zes wordt het hem thuis weleens te veel, als ze ook nog vriendjes en vriendinnetjes van school meenemen. En van die kinderen kun je niet verwachten dat ze altijd rekening houden met papa die rust wil", reageert zijn manager Aloys Buys.

Gedicht

Jan post vandaag een gedicht op Instagram dat veel bijval krijgt van zijn volgers en BN'ers als Chantal Janzen, zijn Songfestival-collega. "Ik ben een flink en moedig mens", staat er in het tekstje. "Niemand kan mij raken." Jan blijft ondanks alles gewoon hoop houden. "Mij krijgen ze niet klein. Al wat er nu met mij gebeurt heeft gewoon zo moeten zijn." Lees het hele gedicht hieronder.

Songfestival

Eerder dit jaar keerde Jan al wel even terug in de spotlights. Hij verzorgde samen met Chantal Janzen en Edsilia Rombley de loting voor het Songfestival. Daar stal hij al even de show met zijn flitsende nieuwe kapsel. En voor de fans van Jans nieuwe coupe is er goed nieuws: zijn haar wordt nóg hoger tijdens het Songfestival.

Lees verder