• Nieuws

Brrrr! Enge trailer van Pet Sematary brengt een (on)aangename verrassing

Brrrr! Enge trailer van Pet Sematary brengt een (on)aangename verrassing

Zojuist werd de nieuwe trailer van de Pet Sematary-remake onthuld. Horror-fans kunnen hun borst alvast nat maken, maar er is óók een verrassinkje. De nieuwe Pet Sematary is géén slaafse kopie!

Pet Sematary draait om een magische, kwaadaardige begraafplaats… Alles wat in de grond verdwijnt komt na een tijdje weer omhoog. Louis Creed (Jason Isaac) dénkt zijn overreden dochtertje te redden, maar hij haalt zijn familie nog véél meer ellende op de hals. Misschien had je toch beter naar Jud (John Lithgow) kunnen luisteren, Louis!

Pet Sematary

Fans van Stephen King, of filmkijkers die Pet Sematary al een keer zagen, valt waarschijnlijk één ding op. Het kind dat terugkeert uit het rijk der doden is een stuk ouder dan in de voorganger, of zelfs in het boek.

De regisseurs, Dennis Widmyer en Kevin Kölsch, hebben bewust voor een wat andere opzet van Pet Sematary gekozen. Volgens het duo is de nieuwe aanpak bedoeld om juist dichter bij het originele verhaal te blijven! Tegenover Indiewire noemen de regisseurs het geloofwaardiger dat een achtjarige gevaarlijk en manipulatief is, in plaats van een driejarige kleuter. Daarnaast zou een moordende kleuter misschien te veel associaties oproepen met Child’s Play, waarvan binnenkort ook een remake verschijnt.

Bericht wordt geladen...

Hoewel sommige fans het ongetwijfeld verschrikkelijk zullen vinden, zijn de afwegingen duidelijk toch? Voor zover geloofwaardigheid belangrijk is in een film over een magische begraafplaats… Een nieuwe benadering zorgt er ook voor dat hetzelfde verhaal verrassend blijft.

De remake van Pet Sematary draait vanaf 4 april in de bioscoop. Wist je dat Stephen Kings beste boek (volgens veel fans, althans), The Stand, óók een remake krijgt?

De remake van Pet Sematary draait vanaf 4 april in de bioscoop.