Natalie Dormer is één van de sterren in Penny Dreadful: City Of Angels

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Natalie Dormer is één van de sterren in Penny Dreadful: City Of Angels

Brrr! Eerste trailer Penny Dreadful-spin-off City Of Angels!

|
|

Laatste update:

De geweldige horrorserie Penny Dreadful krijgt een spin-off! Penny Dreadful: City Of Angels ruilt regenachtig Londen in voor het zonnige Los Angeles. Check de eerste trailer!

Penny Dreadful: City Of Angels speelt zich af in het Los Angeles van de jaren 30. Het is een rijke, drukke stad maar de veranderingen gaan de inwoners wel érg snel. De eerste snelwegen worden gebouwd, de verhoudingen tussen inwoners met een Mexicaanse en Europese achtergrond staan op scherp, en dan zijn er óók nog nazi’s die rotzooi trappen in de stad.

Rechercheur Tiago Vega (Daniel Zovatto) stuit op een bizarre rituele moord. In eerste instantie lijkt het het werk van een gek, maar langzamerhand vindt Vega steeds meer aanwijzingen dat er iets bovennatuurlijks speelt…

Een bekend gezicht is Natalie Dormer (Game Of Thrones) die in de nieuwe Penny Dreadful de rol van Magda speelt. Ze is een dodelijke demon die zich kan vermommen als iedereen die ze ziet. Ze probeert in het gespannen Los Angeles een lont in het kruitvat te steken, terwijl de Mexicaanse volksheilige Santa Muerte (Lorenza Izzo) de situatie probeert te redden.

Frankenstein?

Grappig is dat Rory Kinnear ook te zien is in City Of Angels: hij speelde in de oorspronkelijke serie het monster van Frankenstein. In de spin-off speelt hij het hoofd van de lokale nazi-afdeling, Peter Craft. Het zóú kunnen dat deze gast stiekem het monster van Frankenstein is (dat is in Penny Dreadful onsterfelijk), maar dan moet ‘the creature’ toch wel een paar afslagen in zijn leven hebben gemist.

Penny Dreadful

Het oorspronkelijke Penny Dreadful was een paar jaar geleden erg populair op Netflix. Het stemmige Victoriaanse Londen (altijd mistig!), de bloeddorstige vampiers en weerwolven en de sterrencast met o.a. Eva Green, Ethan Hawke en Timothy Dalton maakten Penny Dreadful een must-see.

De opvolger ziet er een stuk zonniger uit, maar zet toch al een beklemmende sfeer neer. We zijn hier natuurlijk minder bekend met Amerikaanse en Mexicaanse folklore, terwijl zowat iedereen heeft gehoord van Dracula, Frankenstein, heksen en duivels. Toch zijn we zeker van plan om Penny Dreadful: City Of Angels een kans te geven.

Penny Dreadful: City Of Angels is vanaf 26 april te zien op de Amerikaanse zender Showtime. Hopelijk volgt Netflix niet lang daarna. De originele reeks staat nog altijd op Netflix en is een echte aanrader.

Lees verder