• Ophef

Britse kranten woest op Harry en Meghan door Netflix-docu: ‘totale oorlog’

Harry en Meghan

De zesdelige Netflix-documentaire over de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan moet nog uitkomen, maar de Engelse kranten staan er nu al vol mee. Bijna alle kranten pakken dinsdag op hun voorpagina's groots uit nu een nieuwe trailer over de serie is losgelaten. Daarin claimt de zoon van koning Charles dat er op het paleis "een vies spelletje" wordt gespeeld.

De tranen van Meghan

The Daily Express kopt in koeienletters dat Harry de "totale oorlog" aan zijn familie heeft verklaard met zijn suggestie dat er door het koningshuis regelmatig verhalen worden gefabriceerd en dat ze nieuws lekken. Zowel The Times als The Telegraph hebben een beeld uit de documentaire gepubliceerd waarop te zien is dat Meghan haar tranen wegveegt.

‘Koninklijke verlegenheden’

The Daily Star kan dan weer niet wachten op de onthullingen. "Zet de popcorn maar klaar!", kopt de krant. "Hunne koninklijke 'verlegenheden' zullen de koninklijke familie donderdag kapotmaken".

Andere tabloids zetten vooral vraagtekens bij de beelden die tot nu toe in de trailers zitten. The Sun en The Daily Mail claimen bijvoorbeeld dat sommige fragmenten niets met Harry en Meghan te maken hebben en toch in de montage verschijnen.

De eerste drie afleveringen van de serie Harry & Meghan komen donderdag uit. Een week later volgen de andere drie delen. Lees ook onze recensie van het nieuwe seizoen van The Crown. 

Bron: ANP / Veronica Superguide