Boze Marieke Elsinga: ‘Ik ben niet te dik!’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Boze Marieke Elsinga: ‘Ik ben niet te dik!’

Boze Marieke Elsinga: ‘Ik ben niet te dik!’

|
|

Laatste update:

Tv- en radiosterren worden vaak benaderd om spullen te promoten. Marieke Elsinga kreeg onlangs óók een aanbod, maar daar werd ze alleen maar boos om.

Op Instagram meldt de Q-Music-DJ en RTL Boulevard-presentatrice dat ze een aanbod kreeg van ‘een bekend afslankmerk’. In eerste instantie dacht ze alleen: ‘nee’, maar hoe langer ze er over nadacht des te giftiger werd ze!

Elsinga schrijft dat het afslankmerk ‘op zoek was naar mensen die van hun kilo’s af willen komen’. Het merk zag ‘een goede match met Marieke.’ Als je dit even op je in laat werken, dan kreeg Elsinga dus een berichtje waarin haar gewicht werd bekritiseerd. Ouch!

‘Dit is eigenlijk helemaal geen leuke tekst!’, dacht Marieke, en hoewel ze de ‘kritiek’ niet persoonlijk opnam, vond ze het wel een negatieve boodschap. ‘Wie zijn zij om dat voor mij te bepalen?’. Elsinga ziet het niet zitten om zelf te verkondigen dat ze ‘te dik’ is, en bedankte dus vriendelijk voor de dubieuze eer.

Marieke Elsinga is ‘lichaamspositief’

Elsinga postte het verhaal niet om positieve reacties uit te lokken, maar omdat ze wil bijdragen aan een positiever lichaamsbeeld bij (jonge) vrouwen: iets waar ze zelf soms ook mee worstelt.

Onder de post krijgt Marieke enorm veel bijval. Sarah Chronis, Jan Versteegh en Claudia de Breij reageren positief, maar er zijn ook bekende vrouwen die precies hetzelfde aanbod kregen! Evi Hanssen, Marlijn Weerdenburg en Barbara Sloesen kregen hetzelfde ‘compliment’.

Elsinga had het onlangs ook al aan de stok met iemand die ‘out of the blue’ vroeg of ze misschien zwanger was. Wat is dat toch met die mensen?

Lees verder