Boer Zoekt Vrouw gooit het roer om: dit gaat er veranderen

Van de brieven naar het speeddaten tot de logeerweek en het keuzemoment: de Boer Zoekt Vrouw-formule is al jaren een kijkcijferkanon. Tóch ziet het nieuwe seizoen er iets anders uit.

Boer zoekt vrouw
© KRONCRV/Linelle Deunk

Heb je wel weer zin in nieuwe boeren en hun zoektocht naar de liefde? Goed nieuws: het duurt niet lang meer. Op 9 april wordt de welbekende voorstelaflevering uitgezonden. Dit jaar zullen vijf boeren zich voorstellen, een stuk minder dan we gewend zijn. En daarmee komen we meteen op de volgende grote verandering: deze boeren worden sowieso gevolgd in hun zoektocht. Het maakt dus niet meer uit hoeveel brieven ze binnenharken.

Vijf boeren in Europa

Goed, vijf boeren dus. Maar dit is niet de enige grote verandering. Boer Zoekt Vrouw zegt het Hollandse landschap (voorlopig) vaarwel en richt zich op Europa. Presentatrice Yvon Jaspers heeft de afgelopen maanden veel gereisd om de vijf boeren te volgen en te leren kennen. "Ik heb meegewerkt op hun bedrijf, hun familie ontmoet en hun leven in het buitenland ervaren en gevoeld dat voor hen een ding het allerbelangrijkste is. Ze willen niets liever dan hun leven delen met iemand die ook dat buitenlandse avontuur aan durft te gaan."

Vaste elementen blijven

Na de voorstelaflevering op 9 april, is de rest van het seizoen te zien vanaf 3 september op NPO 1. En geen zorgen: verder zijn de vaste elementen - zoals het speeddaten, de dagdate, de logeerweek en de citytrip - onveranderd.

Of tv-hond Tommy ook weer te zien is in het programma is nog maar de vraag. De viervoeter van Yvon werd dit weekend ernstig toegetakeld.

Bron: ANP/Veronica Superguide