Blanks Beste Zangers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Blanks Beste Zangers
Beste Zangers

Blanks over Beste Zangers: ‘zenuwen sloegen door naar plezier’

|
|

Laatste update:

Na een nogal onthullende Roxeanne Hazes-aflevering vorige week, staat de nieuwe Beste Zangers van vanvond helemaal in het teken van Blanks. De jonge zanger vond het énorm spannend. "De eerste keer sta je te shaken."

Meedoen aan Beste Zangers was voor Blanks "een van de allerleukste dingen uit mijn carrière tot nu toe". Dat vertelt de artiest in gesprek met het ANP.

Zenuwen

Simon de Wit, zoals Blanks officieel heet, vond het vooraf wel een beetje spannend, zo moet hij bekennen. "Je staat daar echt op 2 meter van die bank, heel dicht bij die mensen", zegt hij over onder anderen Roxeanne Hazes, Nielson en Claudia de Breij die ook shinen in deze editie van Beste Zangers. "Maar de zenuwen uit het begin zijn doorgeslagen naar plezier", zegt hij. "De eerste keer sta je te shaken, maar later denk je: het is hartstikke leuk, en ga je meer plezier maken."

Kon minder oefenen

Dat Blanks in het begin wat zenuwachtiger was, kwam misschien ook wel doordat hij zijn liedjes van tevoren minder vaak kon oefenen. "Ik heb in Spanje voor het eerst met de band meegespeeld, want ik had heel weinig oefenruimte thuis vanwege mijn coronabesmetting", vertelt de zanger. "Maar dat is ook wel goed, want dan voel je het beter."

Nieuw jasje

Met zijn deelname aan Beste Zangers hoopt Blanks zich als artiest op de kaart te zetten. "Ik kan liedjes in een compleet nieuw jasje steken, denk ik. Dan pak ik een nummer uit genre X, maar hoe klinkt dat in genre Y? Ik heb er bij elke song over nagedacht hoe ik 'm anders kan maken en kan laten klinken als wereldwijde hit. Daar ben ik best trots op", aldus de 25-jarige, die jarenlang op YouTube bekende nummers coverde voordat hij zijn eigen muziek ging maken. "Ik kan nu aan Nederland laten zien: dit ben ik. Dit is de eerste keer dat het zo groot gaat zijn voor mijn gevoel."

Eurovisie Songfestival?

In het verleden bleek vaker dat deelname aan Beste Zangers een doorbraak voor een artiest kan betekenen. Blanks ziet dit ook zo, verwijzend naar de "talloze voorbeelden van voorgaande seizoenen". Zou het volgende programma waarin hij te zien is de uitzending van het Eurovisie Songfestival zijn? "Daar noem je een hele mooie, daar zou ik wel voor tekenen", lacht hij. "Maar een programma als Wie Is De Mol? lijkt me ook echt fantastisch. Dat is iets heel anders, maar daaraan meedoen spreekt me heel erg aan."

Beste Zangers is elke donderdag rond 20.30 uur te zien op NPO 1.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder