popcorn

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
popcorn

Bioscopen laten niet meer dan honderd bezoekers per zaal toe

|
|

Laatste update:

De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) komt met een advies aan haar leden. Daarin is te lezen dat bioscopen en filmtheaters vanaf nu niet meer dan honderd bezoekers per zaal mogen toelaten. De NVBF houdt zich met dat advies aan de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus.

Niet meer dan 100 man in een bioscoopzaal

Het kabinet liet vandaag weten het coronabeleid aan te scherpen. Een van de maatregelen is om evenementen met meer dan 100 bezoekers af te lasten. Dat geldt natuurlijk ook voor bioscopen! Zo mogen er niet meer dan 100 man tegelijk in een filmzaal toegelaten worden. De NVBF adviseert om ook rekening te houden met andere ruimtes, zoals de foyer en het horecadeel. Ook daar mogen (om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan) natuurlijk niet meer dan honderd personen bijeenkomen. Dat kan ook consequenties hebben voor pauzes, zo meldt VUE Cinemas op hun website dat bij hen de pauzes vervallen.

Deze films zijn uitgesteld door het coronavirus

Ondanks dat de bioscopen het dus best verantwoord vinden om (beperkt) mensen toe te laten, zien veel filmmaatschappijen toch af van het uitbrengen van hun films. We schreven eerder bijvoorbeeld al dat Fast & Furious 9, A Quiet Place Part II en James Bond: No Time to Die vanwege het coronavirus uitgesteld zijn.

Lees verder