Billie Eilish dropt episch Bond-nummer No Time To Die

Door Robin Heerkens
Billie Eilish op Lowlands

Sinds we hoorden dat pop-sensatie Billie Eilish het Bond-nummer rond No Time To Die ging maken, zaten we met smart te wachten. Vannacht dropte ze de langverwachte track en die gaat nu al niet meer uit ons hoofd! 

Het is een bombastische ballad geworden en past wat dat betreft perfect bij haar Bond-voorgangers zoals 'Skyfall' van Adele en 'Writing's On The Wall' van Sam Smith (Spectre). Benieuwd? Je vindt 'No Time To Die' hieronder.

'Voelt gek'

"Het voelt gek om hier deel van te mogen uitmaken", stelt Billie in een persverklaring. "Om het themalied te mogen zingen van een film die onderdeel is van zo’n legendarische filmserie is een ongelooflijke eer. James Bond is de coolste filmfranchise ooit. Ik ben in shock." Amen. Billie maakte het nummer overigens samen met haar producer-broer Finneas en de legendarische filmcomponisten Hans Zimmer (Gladiator, The Lion King) en Matt Dunkley (Black Swan, Moulin Rouge) zorgden voor de orkestrale arrangementen.

No Time To Die

De 25e Bond-film No Time To Die is Daniel Craigs laatste keer als 007. In de film, die heel toepasselijk om 00:07 uur in de bios draait, zien we hoe Bond zijn spionageleven eigenlijk achter zich heeft gelaten en geniet van een 'pensioen' op Jamaica. Totdat CIA-agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te bevrijden. Deze missie brengt Bond op het spoor van de mysterieuze schurk Safi (Rami Malek) die gewapend is met levensgevaarlijke nieuwe technologie. Tegelijkertijd zit ook de nieuwe 007 - Lashana Lynch' agent Nomi - achter de zaak aan en dat zorgt voor veel extra spanning.

No Time To Die draait vanaf 2 april in de bioscopen!