Big Brother komt met reactie na kritiek op terugkeer Danny

Oud-bewoner Danny mocht vorige week weer terug het Big Brother-huis in nadat Chiara vanwege privéomstandigheden het RTL-programma moest verlaten. Die comeback zorgt voor forse kritiek van kijkers. De makers komen nu met een reactie op alle ophef.

Danny Big Brother
© Wesley de Wit

Waar zit de kritiek 'm dan in? Nou, Grace, die vorig jaar meedeed aan Big Brother, vindt het allemaal heel erg "fucked up", zo laat ze weten op Twitter. Ze vindt het "allesbehalve eerlijk" dat iemand die weer enige tijd 'buiten' is geweest, weer terug mag komen. Zo iemand kon weer lekker aansterken en precies aan alle kanten volgen hoe iedereen het spel speelt.

'Ik zeg bullshit'

"Het is gewoon zo dat die jongen al vijf weken eruit is en hij heeft zichzelf helemaal weer opgeladen. Hij weet alles wat gaande is en hoe hij nu moet spelen. Straks krijgt hij nog een vaste plek in de finale ook. Ik zeg bullshit", aldus een woedende Grace. Veel kijkers zijn het met haar eens. Grace neemt het Danny trouwens niet kwalijk, zegt ze in een ander bericht. "Hij moet uiteraard alles gebruiken wat-ie weet, zou dom zijn als-ie dat niet doet! Het gaat mij om het doel van het experiment. En dat is niet eerlijk, vind ik."

Reactie Big Brother

In België leeft de Big Brother-ophef natuurlijk ook. De Vlaamse krant Het Laatste Nieuws vroeg om een reactie bij Play4, de zender die het programma in België uitzendt. "Het programma ‘Big Brother’ staat onder andere bekend om z’n verrassende wendingen. De terugkeer van Danny is daarvan een mooi voorbeeld. Omdat Chiara – een Nederlandse bewoner – onverwacht uit zichzelf is vertrokken, mocht in dit geval een Nederlandse oud-deelnemer terugkeren", zo luidt de uitleg.

Plottwists

"Plottwists worden door iedereen anders ervaren", gaat de woordvoerder verder. "Dat de kijkers meeleven met de bewoners én de onverwachte uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden, zorgt net voor die betrokkenheid. Net als de vorige seizoenen leven de Big Brother-fans ook dit keer erg mee, en dat lokt eveneens heel wat reacties uit. Zowel positieve als negatieve, dat klopt. Maar dat komt net omdat er zo wordt meegeleefd met de show, zowel in Vlaanderen als in Nederland."

Hoe zit het met Danny?

Zijn er afspraken gemaakt met Danny? Mag hij bepaalde dingen niet doen? Zeker, zo weten we nu. "Zo mag hij bijvoorbeeld geen actueel nieuws van buiten het huis met z’n medebewoners delen. Hij mag wel beslissen om kennis die hij over het huis zélf heeft opgedaan, te delen met z’n ‘Big Brother’-collega’s."

Big Brother is dagelijks om 20.30 uur te zien op RTL 5. De liveshow zie je op zaterdag om 20.00 uur op de zender. Tussendoor kijk je 24/7 live via Videoland