Big Brother-icoon Kelly krijgt een eigen documentaire

Misschien ken je haar nog wel, oud Big Brother-ster Kelly van der Veer. Ze was tijdens het derde seizoen van het programma een van de eerste transvrouwen op de Nederlandse televisie. Prime Video komt nu met een documentaire over haar.

Kelly van der Veer
© BrunoPress/Patrick van Emst

De documentaire gaat onder andere over haar ervaringen tijdens het doorbreken op de televisie. Die waren namelijk niet altijd positief.

Negatieve aandacht

In de documentaire vertelt ze hoe ze destijds met de ‘constante stroom aan negatieve aandacht’ wist om te gaan. Ook heeft Kelly het over haar bewuste beslissing om na haar doorbraak op tv als sekswerker aan de slag te gaan. In de documentaire komen ook bekende leden van de lhbti-gemeenschap, onder wie Nikkie de Jager, aan het woord.

Respecteren

June te Spenke heeft de documentaire geregisseerd en zegt haar nu beter te begrijpen. "Ik denk wel dat ik Kelly ben gaan begrijpen nadat ik haar meer dan een jaar met de camera gevolgd heb en ik hoop dat de kijkers net zoveel van haar gaan houden als ik van haar houd. Niet iedereen hoeft haar te begrijpen, maar laten we beginnen met respecteren en Kelly een vrouw te noemen, de vrouw die ze altijd al was, dit hoop ik met deze documentaire te bereiken’’, aldus June.

De trailer

In de trailer van de docu zien we Kelly’s naasten vertellen over hoe het vroeger ging. Zo zien we haar vader voorbijkomen, maar ook haar moeder komt aan het woord. Zelf zien we Kelly vertellen over het feit dat ze geen kinderen mocht krijgen. ‘’Wij mochten dus geen kinderen maken omdat we niet zouden sporen’’, aldus Kelly. Ook is te zien dat Bridget Maasland, die destijds grappen over Kelly maakte, langskomt om haar zegje te doen. 

Big Brother is nog altijd gaande. Sterker nog: er loopt as we speak een nieuw seizoen. Niets missen? Blijf op de hoogte van al het Big Brother-nieuws via onze overzichtspagina!

De documentaire KELLY is vanaf 31 maart te zien op Prime Video

Bron: ANP/Veronica Superguide