Big Brother grijpt in na grensoverschrijdend gedrag Leroy

Door Robin Heerkens
Leroy Big Brother

Big Brother-bewoner Leroy heeft een officiële waarschuwing gekregen vanwege grensoverschrijdend gedrag. Een woordvoerder van RTL heeft een bericht hierover van Shownieuws bevestigd. Als Leroy zich nog één keer schuldig maakt aan dit soort uitspattingen, dan wordt hij uit het huis gegooid.

Wat is er gebeurd?

De acties van Leroy leidden de afgelopen dagen tot veel ophef op sociale media. In de livestream was te zien hoe de 31-jarige bewoner van het huis zichzelf betastte in bad en medebewoners begluurde in de douche. De beelden werden veel gedeeld op sociale media.

'Zero tolerance'

"Zero tolerance betekent direct actie ondernemen en passende consequenties doorvoeren", aldus de woordvoerder van RTL. "Dat kan dus ook betekenen iemand direct aanspreken op gedrag en de gevolgen benadrukken als het gedrag aanhoudt." Big Brother greep eerder ook al in na ongepast gedrag: hij sprak zijn bewoners streng toe nadat kijkers steeds meer kritiek kregen op controversiële uitspraken en 'grappen' van met name deelnemers Kristof en Dimitri. Die laatste zit inmiddels niet meer in Big Brother (hij werd weggestemd).

Psycholoog voor Leroy

Leroy, die de waarschuwing gisteren in de 'dagboekkamer' kreeg, is ook in contact gebracht met een psycholoog, zodat hij leert waarom het niet gepast is om jezelf te betasten waar anderen bij zijn of waarom het niet gewoon is om in de douche te gluren.

Je ziet Big Brother elke werkdag op RTL5, vanaf 20:30 uur. Op zaterdag start de uitzending op 20:00 uur. De livestreams op Videoland kun je 24/7 volgen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.