Kristof en Dimitri

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kristof en Dimitri

Big Brother grijpt in na controversiële uitspraken bewoners

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Voor Big Brother - en dan hebben we het over 'de stem' van het programma - was de maat écht vol: hij sprak zijn bewoners streng toe nadat kijkers steeds meer kritiek kregen op controversiële uitspraken en 'grappen' van met name deelnemers Kristof en Dimitri.

Dat meldt de site Lovereality, die haast non-stop meekijkt met de Big Brother-livestream. De grote roerganger van de realityshow der realityshows riep de bewoners gisteren bij elkaar en sprak ze streng toe. "In de livestream op woensdagmiddag gaat plots de speaker aan. De stem van Big Brother galmt door het huis met een mededeling", beschrijft de site. 

'Racistische, discriminerende en seksistische'

"Hij vertelt dat het programma nu al een paar weken loopt en dat iedereen in het huis met open armen is ontvangen. Toch is hem wat opgevallen. Hij merkt dat één van zijn regels niet wordt nageleefd", beschrijft de site. "Hij wijst de bewoners dan ook opnieuw op de regel dat racistische, discriminerende en seksistische opmerkingen niet worden getolereerd. 'Ben hier alert op en blijf hier alert op'."  De bewoners bleven een beetje verbaasd achter: ze wisten niet direct op wie er werd gedoeld, maar het leek alsof ze wel een beetje in shock waren.

Waar zit de ophef?

Big Brother zegt het niet expliciet, maar doelt natúúrlijk op enkele nogal controversiële uitspraken van bewoners Dimitri en Kristof. Zo zei die eerste een paar dagen geleden 'nigger paste' toen hij zwarte tandpasta omschreef. En Kristof ligt al langer onder vuur voor tal van grappen over homo's en vrouwen die nogal verkeerd vielen. Oud-BB-bewoners Liese en Jerrel spraken ook al hun verbazing uit over deze uitspraken en nu heeft Big Brother dus gedaan waar ze om vroegen: ingrijpen.

Meer lezen over Big Brother? Déze twee kandidaten hebben elkaar helemaal gevonden en deze bewoonster droop zaterdag af en moest het huis verlaten.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Je ziet Big Brother elke werkdag op RTL5, vanaf 20:30 uur. Op zaterdag start de uitzending op 20:00 uur. De livestreams op Videoland kun je 24/7 volgen.

Lees verder