Angela de Jong zwaar teleurgesteld in nieuwe Big Brother

Angela de Jong, 5 Uur Show

Angela de Jongs vakantie zit erop en dat zal RTL weten ook! Ze kraakt de nieuwe editie van Big Brother, die gisteren begon en meteen al voor reuring zorgde, volledig af.

Dat schrijft Angela vandaag in haar column voor het AD. "Big Brother?", kopt ze, "ammehoela, dit is heiligschennis". Ze gaat er zoals gewoonlijk weer met gestrekt been in! "Wat er maandag te zien was, leek in de verste verte niet op Big Brother", sneert ze. Sterker nog: "het verdient die naam ook niet".

Wil jij geen moment missen van Big Brother 2021? Kijk 24/7 live mee via de livestreams

'De aandacht niet waard'

De snoeiharde columniste vindt dat Big Brother 2021 "de aandacht niet waard is" en tóch vult ze er een hele pagina mee. Waarom schiet ze zo uit haar slof? Volgens Angela is de revival geen haar beter dan "ranzige soortgenoten Love Island of Temptation Island". Dat komt door de "wannabe-beroemdheden" die meedoen en "een ‘challenge’ in de ‘gameroom’ waarmee ‘immuniteit’ voor de eerste nominatie kon worden verdiend", aldus Angela. Oftewel: teveel poespas.

Geen fan

Het moge duidelijk zijn: Angela is geen fan. De psycholoog en seksuoloog die om de aftrap heen dingen in een studio analyseerden, de "dwingende" Big Brother-stem die bevelen en geheime missies uitdeelden; dat past volgens haar niet bij het programma. Ze kijkt dan ook met weemoed terug op het oude Big Brother met 'gewone mensen'. "Urenlang lagen we op de bank naar Bart, Sabine, Ruud, Karin en al die anderen te kijken."