Bestaan Cleopatra’s eieren uit Red Notice echt?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bestaan Cleopatra’s eieren uit Red Notice echt?

Bestaan Cleopatra’s eieren uit Red Notice echt?

|
|

Laatste update:

In het actiespektakel Red Notice, de duurste Netflix-film ooit, gaan de drie hoofdrolspelers eieren zoeken. Die van Cleopatra, welteverstaan. Maar bestaan die eigenlijk wel echt? Wij zochten het uit!

Huwelijkscadeau

De drie supersterren Dwayne Johnson, Gal Gadot en Ryan Reynolds hebben in Red Notice allemaal hun zinnen gezet op de eieren van Cleopatra, de historische koningin van Egypte. Die zou ze als huwelijkscadeau van Marc Antony hebben gekregen en er werd altijd geloofd dat het een mythe was, totdat ze in 1907 werden gevonden. Twee dan, de derde is nooit opgedoken, zo wordt er in de film verteld. Klinkt best geloofwaardig. Hoewel de film zelf nogal vergeetbaar is, blijft één vraag toch wel hangen: bestaan Cleopatra’s eieren echt?

Gebakken eitje, uuhhh… lucht

De makers hebben hun best gedaan om het achtergrondverhaal én de eieren zelf zo echt mogelijk te laten lijken. Maar helaas: er is niets van waar. Het is allemaal een verzinsel van regisseur en schrijver Rawson Marshall Thurber. Omdat veel van Cleopatra’s verhaal uit de film wél echt gebeurd is had het zomaar gekund, maar deze specifieke pronkstukken zijn toch echt bedacht. Grappig detail is wel dat alle productiemaatschappijen waar de film werd gepitcht óók dachten dat het verhaal echt was, waarna Thurber er elke keer een momentje van maakte door te zeggen: “Oh, maar dat heb ik allemaal verzonnen, joh!”

Het vermakelijke Red Notice is te zien op Netflix. Dwayne schittert momenteel ook in Jungle Cruise op Disney+, Ryan Reynolds zien we begin 2022 nog in The Adam Project maar neemt daarna even rust en Gal Gadot zien we ergens volgend jaar in het spannende Death on the Nile.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder