Best scorende film aller tijden: Avatar: The Way of Water verslaat Star Wars

Avatar: The Way of Water scoort sinds de release al heel lekker en blijft die positie eigenlijk al een tijd behouden. De tweede Avatar-film van de hand van James Cameron is gestegen in de lijst van best scorende films aller tijden en heeft nu Star Wars: The Force Awakens verslagen. 

Avatar: The Way of Water

Al weken horen we niets anders dan nieuws over Avatar: The Way of Water (lees hier onze recensie). Het onderwaterspektakel van James Cameron verovert de bioscopen en iedereen wil meemaken hoe Pandora erbij ligt 14 jaar na de release van Avatar. Het vervolg heeft zelfs al een Oscarnominatie te pakken in de categorie Best Picture (check hier alle nominaties van de Oscars 2023). De populariteit zorgt ervoor dat het tweede deel in de reeks stukje bij beetje omhoog kruipt in de lijst van best scorende films aller tijden. 

Top 5

Variety meldt dat Avatar: The Way of Water inmiddels in de top 5 van die lijst staat. Dan wel al op plekje nummer 4! Dat betekent dat het tweede deel van Avatar officieel Star Wars heeft verslagen in de strijd. Star Wars: The Force Awakens uit 2015 moet plaatsmaken voor de nieuwste in James' oeuvre. We reizen dus toch liever af naar Pandora in de bioscopen!

De tekst gaat verder onder de trailer

Opbrengst wereldwijd

The Way of Water heeft tot zaterdag al wereldwijd 2,075 miljard dollar opgebracht. Star Wars: The Force Awakens scoorde tijdens de release in 2015 met een bedrag van 2,068 miljard dollar wereldwijd. Of Avatar nog meer films gaat inhalen, blijft voor nu even afwachten. 

De tekst gaat verder onder de trailer

Gouden formule

De regisseur heeft een gouden formule met zijn grootse projecten. James Cameron heeft welgeteld drie films in de top 5 best scorende films! Hij staat zelfs op nummer 1 met de originele Avatar en ook Titanic staat op de derde plek. Hoewel het tweede deel van Avatar de Marvel-film Avengers: Infinity War uit de lijst trapt, krijgt de regisseur het toch nog niet voor elkaar om al het Marvel-geweld te kunnen verslaan. Avengers: Endgame staat namelijk voor nu nog veilig op een derde plek. 

Avatar: The Way of Water is nu te zien in de bioscoop.