Batwoman

Veronica Superguide logo
Batwoman

‘Batwoman-rol te zwaar voor Ruby Rose’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Fans van het ‘Arrowverse’ op The CW werden deze week verrast door een opvallend vertrek. Ruby Rose, die de rol van Batwoman speelt in de gelijknamige serie hing haar batcape aan de batwilgen. The CW en Rose zelf deden geen uitspraken over de breuk (behalve geforceerde vriendelijkheden), maar langzamerhand lekt er steeds meer informatie uit. Volgens bronnen rond Batwoman vond Rose de hoofdrol te zwaar.

Rose trotseerde heel wat kritiek toen ze de rol van Kate Kane aannam, en gaf aan dat het een ware droom voor haar was. Rose had weliswaar veel ervaring op tv als host, maar een hoofdrol in een serie vond ze toch behoorlijk tegenvallen. Dat zeggen mensen rond Batwoman in elk geval.

‘Het was niet helemaal haar eigen beslissing’, verklaart een anoniem bron tegenover Vulture. ‘Ze was ongelukkig tijdens het schieten van Batwoman en als je niet goed in je vel zit is het ook niet leuk om met je te werken.’

Batwoman

Naar verluidt viel het Rose erg tegen hoeveel uur per dag ze aan het werk was, en vond ze het ook niet leuk om tijdens de opnames in Vancouver te wonen. The CW en Rose besloten uiteindelijk dat ze allebei niet op een verlenging zaten te wachten. ‘Het paste gewoon niet goed.’

Hoewel Ruby Rose met spoed geopereerd werd nadat een stunt misging tijdens de opnames van Batwoman, is dat dus niet de reden dat ze het voor gezien houdt. We kunnen ons wel voorstellen dat de verwonding (twee verschoven ruggenwervels) haar niet echt enthousiaster heeft gemaakt… Ondanks het afscheid van Rose gaat de serie wél door: seizoen 2 van Batwoman staat gepland voor begin 2021.

Lees verder