Bas Hoeflaak over succes Het Fluitlied: ‘Onbegrijpelijk’

Heb je Bas Hoeflaak gezien in LOL: Last One Laughing? Het Fluitlied is een grote hit! Bas vertelt aan de talkshowtafel van Humberto Op Zaterdag meer over zijn act.

Door Alie Sierkstra
Bas Hoeflaak het fluitlied humberto tan op zaterdag

Je kon de afgelopen dagen niet om Bas Hoeflaak en zijn fluit heen. Bas wist bijna al zijn collega-komieken aan het lachen te krijgen in LOL: Last One Laughing. En sindsdien gaat het hard met Het Fluitlied! Je vindt het liedje inmiddels zelfs op Spotify. Om het succes te vieren, schoof Bas aan bij Humberto Tan voor Humberto Op Zaterdag.

Het Fluitliedje

We hebben nog nooit iemand gehad, die met een fluit zoveel mensen aan het lachen heeft gekregen”, zegt Humberto. Gelukkig is Bas zelf net zo verbaasd: “Het is onbegrijpelijk, hè?” De grote vraag is daarom hoe hij in vredesnaam op het idee van zijn act kwam? Bas legt uit dat hij zes acts moest verzinnen voor LOL, drie korte en drie lange acts.

Tekst kwijt

Op het moment dat Bas Het Fluitlied ten gehore bracht, zat hij al drie uur in het huis. “Dan word je toch wat moeier”, zegt hij. En dat zorgde ervoor dat hij zijn tekst kwijtraakte… Toch werkte zijn act perfect! Met Het Fluitlied wist Bas Henry van Loon, Rayen Panday en Soundos El Amhadi weg te spelen. Alex Ploeg moest ook lachen, maar omdat hij nog geen waarschuwing had, mocht hij blijven. Alleen Stefano Keizers en Nienke Plas bleken immuun.