Bas Hoeflaak ‘breekt’ comedians met fluit-act in Last One Laughing

Sluipschutters-ster Bas Hoeflaak gaat viral met zijn ontzettend droge 'fluit-act' in Prime Video-programma Last One Laughing.

Let op: dit artikel bevat spoilers voor LOL.

Door Robin Heerkens
Bas Hoeflaak en Soundos in Last One Laughing

Last One Laughing staat sinds vorige maand op Prime Video. In deze lekker absurdistische show worden tien comedians zes uur lang in dezelfde ruimte gepropt. Ze moeten elkaar aan het lachen maken. De grappenmaker die zijn of haar lach niet in kan houden, krijgt een waarschuwing en wordt bij nog een overtreding eruit gekickt door juryleden Philippe Geubels en Jeroom Snelders. Dat gaat net zo lang door tot er ééntje overblijft. Bas 'brak' met zijn hilarische act meerdere comedians. Die konden hun lach écht niet meer inhouden toen hij begon te zingen...

'Ik ga zo lekker spelen op mijn fluit'

In de gortdroge act zingt Bas over zijn... fluit. "Ik ga zo lekker spelen op mijn fluit", begint hij, terwijl er een heerlijk dom deuntje onder speelt. "Hij zit hier in het doosje en ik haal 'm er zo uit. En dan ga ik lekker spelen op mijn fluit." De comedians die op dit moment nog in het spel zaten, wisten niet waar ze het zoeken moesten. Zo begint Henry van Loon uit pure wanhoop op te staan om wat in het wilde weg mee te hupsen, alles om maar niet in lachen uit te barsten. Rayen Panday is de eerste die eraan gaat en 'breekt'. Daarna volgen in rap tempo Soundos en Alex Ploeg. Toen Bas de befaamde fluit ook daadwerkelijk ging bespelen, hield zélfs Henry het niet meer. Hij ging op de grond liggen en liet alle lachspieren lopen. 

Fluit gaat viral

De fluit-act is absoluut één van de hoogtepunten van Last one Laughing. Het filmpje gaat kneiterviral op de socials en is alleen op YouTube in korte tijd al bijna driehonderdduizend keer bekeken. 

Alle zes afleveringen van Last One Laughing staan op Prime Video.