Avatar The Way of Water

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Avatar The Way of Water
Hollywood

'Avatar 2 pas winstgevend bij opbrengst boven 2 miljard'

|
|

Laatste update:

Je hebt dure films én je hebt films die zó duur zijn, dat ze records moeten breken om überhaupt quitte te spelen. James Camerons langverwachte Avatar-vervolg The Way of Water is er zo eentje.

De film was zo duur om te maken dat het een van de meest opbrengende films ever moet worden om niet op verlies uit te draaien. Dat zegt de 68-jarige regisseur in gesprek met het blad GQ. "Om winstgevend te zijn moet de film de derde of vierde best scorende film in de geschiedenis zijn", aldus James, die we trouwens meerdere keren in dat lijstje tegenkomen.

2 miljard

Om de derde of vierde meest opbrengende film ooit te worden, moet Avatar: The Way of Water meer dan - houd je vast - 2 miljard dollar (ruim 1,9 miljard euro) opleveren. Volgens James is dat de drempel. "Dat is break-even", vervolgt hij. Slechts vijf films konden ooit die 2 miljard dollar aantikken. Twee van James' films, de eerste Avatar (2009) en Titanic (1997), staan in dat lijstje. Die brachten respectievelijk 2,74 miljard dollar en 2,2 miljard dollar op. De andere films in het rijtje zijn Avengers Endgame (2,8 miljard dollar), Star Wars: The Force Awakens (2,07 miljard dollar) en Avengers: Infinity War (2,05 miljard dollar).

'Heel duur'

James wilde in gesprek met GQ niet verklappen hoe duur het precies was om de tweede Avatar-film te maken. "Heel duur", liet hij daar alleen over los. Om de volledig geanimeerde film te maken, moest er peperdure technologie aan te pas komen. Net als bij de eerste film, dus.

Avatar: The Way of Water verschijnt op 16 december in de bioscopen en moet die eerste monumentale film zien te overtreffen. Die ging over hoe de mensheid de planeet Pandora wil koloniseren voor grondstoffen. Pandora wordt bewoond door de blauwe mensachtige Na'vi, die de mensen als indringers zien.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder