Coach Anouk bij The Voice of Holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Coach Anouk bij The Voice of Holland

Auw! 12 keer dat Anouk snoeihard uit de hoek kwam

|
|

Laatste update:

Iedereen die zegt dat ‘ie The Voice of Holland kijkt om alle geweldige zangtalenten liegt. Sinds Anouk één van de coaches is, geniet heel Nederland van haar geniale, maar kattige en soms zelfs snoeiharde commentaren. Wij zetten de beste 12 op een rij.

1. Idioot volk

We knallen er meteen in met een keiharde sneer aan iedereen die wel eens zijn stem uitbracht tijdens de liveshows in 2018. Het moment dat Kimberly eruit vloog, was voor Anouk de druppel die de emmer deed overlopen. “Dat gaat er mis wanneer wij niet meer mogen stemmen en cijfers mogen geven. Het is een idioot volk. They don’t know!” Thanks, Anouk!

2. Koekoek

Ook dit seizoen was Anouk niet te spreken over de keuzes van de kijkers. Ze begrijpt nog steeds niet waarom het land mag beslissen wie door gaat en niet de coaches. “Dit slaat echt fucking nergens op. Really? Zijn jullie helemaal koekoek geworden thuis?

3. Er kijkt toch niemand naar RTL Late Night

Weet je nog de tijd dat Humberto Tan RTL Late Night presenteerde? Daar vielen de klappen en ook dankzij Anouk. De zangeres, die tijdens de liveshows in februari iets te lang aan het woord was, kreeg de opmerking dat RTL Late Night zat te wachten. “Daar kijkt toch niemand meer naar,” was haar keiharde antwoord.

4. Anouk over Trijntje

Even een uitstapje, want ook buiten The Voice steekt Anouk haar mening niet onder stoelen of banken. Kijk maar, hier in RTL Late Night, waar ze Trijntje Oosterhuis en haar Songfestivaljurk (“die tot aan je clit komt”) volledig de grond in stampt. “What the hell?”

5. Piemel in Linda’s zomerweek

Nóg een uitstapje dan: Anouk shockeerde in 2015 het over het algemeen keurige publiek in Linda’s Zomerweek door goudeerlijk te zeggen wat ze verwacht van een man. Of eigenlijk: wat ze eist van zijn piemel. Ja, echt.

6. Klaar met Jan Smit

Het nieuwste seizoen draait op zijn einde, maar ook dit jaar deelde Anouk weer een paar keiharde sneren uit. Zo maakte Jan Smit zijn debuut als coach en hij was nog niet helemaal opgewassen tegen Anouks kritiek. “Anouk, doe niet zo flauw,” waarop ze keihard reageerde “Hou je bek, Jan!”

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

7. Eigen kandidaten

Zo’n miljoenenshow als The Voice of Holland valt of staat natuurlijk bij strakke regels. Maar dan ken je Anouk nog niet. Ze vond twee van haar kandidaten in The Battles gewoon niet goed genoeg. Ze moest er een kiezen, maar… daar had Anouk totaal geen zin in.

8. Brenda Bee

Iemand die het zwaar te verduren had dit seizoen was Brenda Bee. Ze groeide uit tot Anouks ‘aartsrivaal’. Tijdens haar auditie was de coach al niet tevreden over Brenda, maar in de Battles ging ze helemaal los. “Ik heb het idee dat ik naar K3 zat te kijken.”

9. Triple knockout

Anouk deelde in 2018 tijdens The Knockouts even drie rechtse hoeken uit aan Sanne’s kandidaten Richelle, Kira en David. Vooral Kira kreeg een verbale vuistslag recht in het gezicht. “Je hoort hier niet thuis. Er zijn mensen uit de vorige aflevering vertrokken en die zingen tien keer beter dan jij.”  

10. Kreunen

“Een grote 06-actie”, zo beschreef Anouk de, euhm, ‘kreunende’ auditie van Maya Shanti. Al tijdens haar auditie zat ze zich zichtbaar kapot te ergeren en in het commentaar kwam dan ook alle frustratie eruit.

11. Opgefokt

Anouk gaf in 2019 zelf toe dat haar Battles ook niet altijd even goed waren, maar die kandidaten van Jorik “kunnen er ook wat van”. Ze hebben het opgefokt. “Ik vond het, heel lullig, een beetje pijnlijk om te zien”, zo beschreef ze het optreden van Norah en Veerle. Allebei niet meenemen, adviseerde ze Lil’ Kleine, maar die koos toch voor Veerle…

12. Anouk over Marco Borsato

Een van de kandidaten zong afgelopen weekend Dear Future Husband, over een classy guy zonder een dirty mind. Anouk vond de tekst wel een béétje gedateerd en daarbij haalde ze even flink uit naar het interview met Marco Borsato. “Ik snap dat het interview van Marco Borsato afgelopen zaterdag de vrouwenemancipatie met vijftig jaar heeft terug geslingerd.”

Zin in meer TVOH-momenten? We hebben ook de 10 populairste audities voor je op een rijtje gezet. 

Lees verder