Arnold Schwarzenegger zit er totaal niet mee dat Terminator: Dark Fate zijn levenswerk negeert!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Arnold Schwarzenegger zit er totaal niet mee dat Terminator: Dark Fate zijn levenswerk negeert!

Arnold: ‘Prima dat Terminator: Dark Fate voorlopers negeert'

|
|

Laatste update:

Arnold Schwarzenegger ís The Terminator, dus je verwacht misschien dat het een beetje steekt dat Terminator: Dark Fate een paar delen uit de reeks negeert. Dat blijkt mee te vallen!

Dark Fate slaat de (verwarrende) gebeurtenissen uit Terminator 3, Salvation en Genisys helemaal over, en is een directe sequel op Terminator 2: Judgment Day. In een interview met Gizmodo meldt Schwarzenegger dat hij het niet erg vindt dat Terminator: Dark Fate de eerdere films uit de reeks negeert.

Hoewel hij natuurlijk zelf meedeed aan deze projecten (behalve Terminator: Salvation, omdat hij toen gouverneur van Californië was), heeft de acteur er helemaal geen moeite mee.

‘Het maakt me niet uit; helemaal niet, zelfs. Elke regisseur heeft zijn eigen visie, en het is inherent aan Hollywood. De rechten om films te maken worden verkocht; bedrijven gaan failliet, waarna de rechten overgenomen worden… Als filmrechten lange tijd bij hetzelfde bedrijf blijven, dan gebeuren dit soort dingen niet.’ Uitermate professioneel van Schwarzenegger, die per film toch meerdere maanden bezig was. Wat een verschil met Emilia Clarke, die vooral blij was dat Terminator: Genisys faalde.

Terminator: Dark Fate

‘Het belangrijkste voor mij was het verhaal van mijn personage, en of ik met een goede regisseur kon werken. Linda Hamilton sloeg een paar films over, dus natuurlijk denkt zij: de films zonder mij tellen niet mee. Hetzelfde geldt voor James Cameron; ik begrijp dat prima. Ik ben vooral blij dat ze nu weer aan boord zijn.’

Eerder zei Schwarzenegger nog niets te weten over een eventuele sequel op Dark Fate; of hij een beetje jokt? We denken het wel!

Dark Fate: Terminator?

Voor een sequel opgenomen kan worden moet er nog wel het een en ander geregeld worden. James Cameron heeft de helft van de rechten, en de andere 50% is in handen van co-schrijver Gale Ann Hurd. Ze krijgt deze binnenkort terug omdat ze voor 35 jaar doorverkocht waren, maar het lijkt erop dat ze opnieuw geld wil zien om de rechten nóg eens te verlengen.

Misschien heeft Arnold zich alvast voorbereid op een teleurstelling met de bovenstaande uitspraken? Meestal komen deze rechtskwesties wel in orde, mits er een aardig bedrag op tafel komt… Terminator: Dark Fate draait nu in de bioscoop. Onze recensie lees je hier!

Lees verder