Gemist: Arjen Lubach legt levensbelang afstand houden uit

Door Redactie
Arjen Lubach

Afgelopen weekend verschenen in de media talloze verontrustende beelden van Nederlanders die er massaal op uit trokken. Op zich niet zo heel gek met het verleidelijke lentezonnetje hoog aan de hemel, maar verstandig is anders. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moeten we namelijk zo veel mogelijk binnen blijven en anderhalve meter afstand bewaren. Om te voorkomen dat de coronacrisis wordt verward met een vroeg vallende lentevakantie, legt Zondag met Lubach het belang van afstand houden nog één keer uit voor de kijkers!

Charisma

Aan de hand van televisiefragmenten toonde Arjen Lubach dat de ernst van de coronacrisis nog niet tot iedereen is doorgedrongen. Of het nu een gebrek aan charisma is bij Rutte, een verkeerde interpretatie van de toespraak van de minister-president of een ongezonde vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid: Nederlanders vinden het maar wat moeilijk om de ogenschijnlijk simpele instructies van het RIVM op te volgen.

Leger

Om ons wakker te schudden, toonde Lubach nog maar eens de beelden uit Italië. Daar wordt inmiddels het leger ingezet om de talloze mensen die zijn overleden aan het virus te vervoeren. De conclusie was duidelijk: anderhalve meter afstand houden, dan vallen er minder doden. Lubach zei eerder nog spijt te hebben van zijn luchtige toon in de eerste corona-items, maar dat heeft de cabaretier gisteravond meer dan goedgemaakt met deze kraakheldere boodschap!