• Hollywood

Anthony Hopkins kruipt in de huid van Sigmund Freud

Anthony Hopkins

Daar is 'ie weer; de man die alles in filmwereld kan! Van de Paus tot aan Hannibal: niets is te gek voor Anthony Hopkins. En ook deze uitdaging gaat hij niet uit de weg. De 84-jarige acteur kruipt nu in de huid van de Oostenrijkse neuroloog Sigmund Freud. 

Regisseur Matt Brown -die je kan kennen van The Man Who Knew Infinity- maakte volgens Amerikaanse media bekend dat de film Freud's Last Session gaat heten. En zoals de naam al doet vermoeden, gaat dit verhaal over de laatste sessie van de grondlegger van de psychoanalyse. 

Wisselen van gedaantes 

Anthony Hopkins heeft in zijn filmcarrière al vaak in verschillende gedaantes mogen treden. Zo was hij een hele overtuigende Paus in The Two Popes, kreeg hij (geheel verrassend) een Oscar voor zijn rol als dementerende man in The Father en speelde hij de knettergekke Hannibal Lecter in Silence of the Lambs (waar hij in 1991 ook al een Oscar voor ontving). Misschien zorgt zijn vertolking van Freud voor een nieuw gouden beeldje in zijn prijzenkast. We wachten rustig af!

En dat wachten kan nog wel even duren, want de opnames zijn helaas nog niet eens van start gegaan. De productie van Freud's Last Session start dit najaar, maar wanneer de film op het witte doek verschijnt is nog niet bekend. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide