Wat lijkt 'ie goed! Anthony Hopkins als Paus Benedictus in trailer voor Netflix-film The Two Popes

Door Redactie
Anthony Hopkins Paus Benedictus The Two Popes Netflix

Hadden we eerder deze week nog Jude Law als bijna blote paus in de de trailer voor The New Pope, nu hebben we ook Sir Anthony Hopkins als Benedictus XVI. Netflix heeft namelijk de trailer vrijgegeven voor The Two Popes. Deze film onthult wat er in 2013 achter de schermen plaatsvond bij de wisseling van de wacht, toen de relatief gematigde Franciscus het stokje overnam van de conservatieve Benedictus.

Jonathan Pryce als Paus Franciscus

Welshman Anthony Hopkins is natuurlijk al een uitstekende keus om de Duitse Benedictus te spelen, maar ook voor Franciscus hebben ze een goed lijkend acteerzwaargewicht gevonden. Deze Argentijnse paus wordt namelijk gespeeld door Jonathan Pryce. Het is niet de eerste keer dat we deze acteur als een van religie bezeten personage zien, want we kennen deze Engelsman natuurlijk als de mateloos irritante High Sparrow uit Game of Thrones. Als Franciscus is hij gelukkig beduidend minder fanatiek.

Wat lijkt 'ie goed!  Anthony Hopkins als Paus Benedictus in trailer voor Netflix-film The Two Popes

En dan ook nog de regisseur van City of God

Netflix heeft voor The Two Popes ook nog eens een regisseur van naam aangetrokken, namelijk Fernando Meirelles. Deze Braziliaan is onder meer bekend van City of God en The Constant Gardener. The Two Popes komen met kerst naar Netflix. Hopkins lijkt voor zijn rol in elk geval alvast de zege van boven te hebben.