Angelina Jolie klaagde Brad Pitt aan voor aanval in vliegtuig

Door Robin Heerkens
Angelina Jolie en Brad Pitt
© BrunoPress/Abaca Press

Angelina Jolie is degene die Brad Pitt heeft aangeklaagd omdat ze door hem zou zijn aangevallen in een privévliegtuig. In 2016 had een onbekende vrouw haar "toenmalige echtgenoot" om die reden aangeklaagd, maar nu wordt na veel geruchten duidelijk dat het inderdaad om 'Brangelina' gaat.

'Fysiek en verbaal aangevallen'

Verschillende grote Amerikaanse nieuwswebsites, waaronder Puck en Rolling Stone, schrijven dat Angelina aan een FBI-agent vertelde dat ze "fysiek en verbaal is aangevallen" door Brad terwijl zij met hun kinderen in het vliegtuig zaten. Hij zou zijn toenmalige vrouw hebben meegenomen naar de achterkant van het vliegtuig, waar hij naar haar schreeuwde dat ze "de familie verwoest".

Verwondingen

Er zou zich nóg een fysiek voorval hebben voorgedaan, maar daar vertelt Angelina niet meer over. Ze zou daarbij onder andere aan haar elleboog een verwonding hebben opgelopen. Ook zou Brad veel gedronken hebben en zijn bier over haar heen gegooid hebben. Het team van Brad heeft nog niet gereageerd.

Vechtscheiding

Brad, notoir kapseldief, en Angelina trouwden in 2014 en hebben samen zes kinderen. In 2016 kondigde het stel aan na een relatie van twaalf jaar uit elkaar te gaan. Sindsdien liggen ze in een vechtscheiding.

Bron: ANP/Veronica Superguide