Angela de Jong van het AD en Rene van der Gijp van de Oranjezomer

Veronica Superguide logo
Angela de Jong van het AD en Rene van der Gijp van de Oranjezomer

Angela de Jong: ‘René van der Gijp lijkt steeds meer op een gesmolten raketijsje’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het zal je niet ontgaan zijn: het was de afgelopen week bloedheet in Nederland. En dat heeft volgens Angela de Jong ook zo zijn weerslag op het Nederlandse televisielandschap. In haar column voor het AD haalt zij als voorbeeld De Oranjezomer aan, de dagelijkse talkshow met het presentatietrio van Veronica Inside. En daarbij maakt De Jong zich vooral zorgen over René van der Gijp.

Tropische temperaturen

Volgens Angela de Jong had Rene van der Gijp zich goed gekleed om de tropische temperaturen te trotseren. Maar tegen deze hitte was geen kruid gewassen. “Het verhinderde niet dat hij steeds meer op een gesmolten raketijsje ging lijken”, schrijft De Jong. “Het verbaasde me oprecht dat Gijp na tien minuten nog op zijn stoel zat en niet in een plasje op de vloer lag.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Koelbloedig

Er kon nog wel een complimentje af voor Johan Derksen, die ook dagelijks aanschuift bij De Oranjezomer. Nog geen spatje bungelde aan de snorharen”, constateerde Angela de Jong. “Hij gaf koelbloedigheid letterlijk een nieuwe betekenis.” Dat is best opvallend, want het boterde op zijn zachtst gezegd niet altijd tussen Derksen en De Jong. De gevreesde columniste zou toch niet bevangen zijn door een zonnesteek?

Lees verder