AD-columniste Angela de Jong

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
AD-columniste Angela de Jong

Angela de Jong ondersteboven van De Beentjes van Sint-Hildegard

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Gisteravond beleefde De Beentjes van Sint-Hildegard zijn Nederlandse televisiepremière. En dat is niet bepaald onopgemerkt aan Angela de Jong voorbij gegaan.

Herman Finkers

Angela de Jong krijgt wel eens het verwijt dat ze er plezier in schept om alles en iedereen met de grond gelijk te maken. Gisteren moesten bijvoorbeeld Martien Meiland en Britt Dekker het ontgelden, vanwege hun spelshow First & Last. Maar gelukkig kan Herman Finkers opgelucht ademhalen. Zijn kaskraker De Beentjes van Sint-Hildegard viel namelijk bijzonder in de smaak bij de doorgaans zo vileine televisiecolumniste.

Emotionele achtbaan

In het AD strooit Angela de Jong met complimenten voor De Beentjes van Sint-Hildegard. “Ik ben er nog ondersteboven van”, opent zij haar column. Vervolgens neemt de recensente ons mee in haar achtbaan van emoties: “Het tilde me op, pakte me bij de lurven, rammelde me onbarmhartig door elkaar. Het ontroerde me en deed me even later heel hard schateren.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Accent

Terloops meldt Angela de Jong ook nog even dat zij een beetje verliefd is op Herman Finkers, de hoofdrolspeler en scenarist van De Beentjes van Sint-Hildegard: “Op zijn kalmte. Zijn wijsheid. Op die Twentse nuchterheid. En dat accent, oh, dat accent.” De columniste was trouwens zeker niet de enige die onder de indruk was; de televisiepremière van deze Twentse tragikomedie trok gemiddeld ruim 2,5 miljoen kijkers!

Lees verder