Herman Finkers in De Beentjes van Sint-Hildegard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Herman Finkers in De Beentjes van Sint-Hildegard

Tv-tip: Herman Finkers ontroert in De Beentjes van Sint-Hildegard

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Wil je Koningsdag 2021 afsluiten met een lach en een traan? Dan zit je vanavond goed bij de televisiepremière van De Beentjes van Sint-Hildegard.

Vrijheid

In De Beentjes van Sint-Hildegard speelt Herman Finkers de rol van Jan, een veearts in (hoe kan het ook anders?) Twente. Het overlijden van zijn schoonvader Arend doet Jan beseffen dat het leven maar kort is. Maar zijn dominante echtgenote Gedda en koppige schoonmoeder Sinie staan de vrijheid waar hij zo naar verlangt flink in de weg. Om toch zijn vleugels te kunnen uitslaan, bedenkt Jan een bijzonder plan…

Gouden Kalveren

Herman Finkers tekende niet alleen voor de hoofdrol van De Beentjes van Sint-Hildegard, maar ook voor het scenario. En met succes! De Twentse tragikomedie trok in korte tijd meer dan een half miljoen bezoekers. Daarnaast werd deze film genomineerd voor drie Gouden Kalveren, onder meer in de categorie Beste Speelfilm en Beste Scenario. En ook wij waren enthousiast. Verrassend: De Beentjes van Sint-Hildegard is helemaal in de Twentse streektaal gesproken. Maar geen zorgen, Omroep Max voorziet de film ongetwijfeld van de broodnodige ondertiteling.

Je ziet De Beentjes van Sint-Hildegard vanavond om 20.35 uur op NPO 1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder