Angela de Jong begrijpt niets van Peter Gillis: 'Zo knuffelbaar als een frituurpan'

Peter en Angela

Met ruim 852.000 kijkers voor de nieuwste aflevering van Familie Gillis: Massa of Kassa scoort SBS weer de pannen van het dak. De grote vraag is alleen: hoe kan dit? Angela de Jong snapt er niets van! 

In haar nieuwste column uit ze in niet mis te verstane woorden haar twijfels.

Grootste raadsel van tv

"Het is het grootste raadsel van de Nederlandse tv op dit moment: Peter Gillis, vakantieparkenmiljonair en realityster op SBS6. Hij heeft de sympathiefactor van Emma Wortelboer gedeeld door die van André Hazes, is zo knuffelbaar als een spetterende frituurpan en net zo aantrekkelijk als een vals grommende bulldog", schrijft de altijd gevreesde columnist van het land. En dat is precies wat haar fascineert aan de show...

Oordeel gerust zelf

"Reden dat hij me zo fascineert is dat Peter geen enkele poging doet om nog enigszins in een goed blaadje te komen bij de kijker", aldus Angela. En daarmee houdt hij toch wekelijks bijna een miljoen kijkers in zijn greep. Nou, niet als het aan Angela ligt. Zij noemt de SBS-realityster een 'proleet'. Waarom? Dat moeten kijkers zelf ontdekken. "Mocht u denken dat ik overdrijf, kijk dan de aflevering van maandag terug. Een paar minuutjes is genoeg."

Nog een schop na

Het zal Peter zelf daarentegen een worst wezen, en dat beseft Angela ook. "Het deert Peter kennelijk allemaal niets, want het gaat al drie seizoenen zo. Je zou nog kunnen denken dat het goede (en gratis) reclame is voor zijn vakantiepark. Maar ik kan me werkelijk niet voorstellen dat er ook maar één Massa is Kassa-kijker is, die denkt: 'goh, wat een leuke uitgeleefde stacaravan. Laat ik eens boeken." Autjs, dat zijn harde woorden!

Lees hier haar complete column

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.